Közélet

Vádemelés a 80 éves beteg sértettet kirabló férfival szemben

Vádemelés a 80 éves beteg sértettet kirabló férfival szemben

2017. június 19., hétfő
Vádemelés a 80 éves beteg sértettet kirabló férfival szemben
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a kübekházi férfival szemben, aki az év elején fényes nappal rabolt ki egy idős nőt Szegeden - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 80. életévében járó, mozgásszervi betegségekben szenvedő sértett február 20-án délben Szegeden az egyik társasház alatti átjárón közlekedett, amikor a vádlott mellélépett, egy alkalommal ököllel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett szemüvege leesett és maga a sértett is földre esett. A vádlott ezt kihasználva a sértett jobb vállán levő táskát lerántotta, azzal elfutott, azonban rövid időn belül sikerült őt elfogni, így a sértettet ért kár nagy része megtérült. A sértett a vádlott ütése következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádlott röviddel a bűncselekmény elkövetését megelőzően szabadult feltételesen korábbi jogerős szabadságvesztés büntetéséből, így a cselekményt erőszakos, többszörös visszaesőként követte el. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.