Kultúra

Új tudományos folyóiratot indít a Móra-múzeum

Új tudományos folyóiratot indít a Móra-múzeum

2017. június 9., péntek
Új tudományos folyóiratot indít a Móra-múzeum
mora_ferenc_muzeum_epulet

A Veritatis Imago című online lap célja, hogy értékes, érdekes tanulmányokat jelentessen meg tudományos, muzeológiai, kulturális témakörben. Az első szám már elérhető az újság weboldalán keresztül.

Új folyóiratot indított a Móra Ferenc Múzeum: a Veritatis Imago című lap online jelenik meg negyedévente. A folyóiratban tudományos, muzeológiai és kulturális tanulmányokat, cikkeket olvashatnak az érdeklődők nem csak Szeged vagy Csongrád megye, hanem az egész ország vagy a Kárpát-medence vonatkozásában is. A folyóirat első száma már megjelent, melyben fény derül például Benczúr Gyula egyik festményének rejtelmes múltjára és váratlan felbukkanására vagy az ópusztaszeri szeri csárda történetére. Emellett érdekességeket tudhatunk meg többek között a csongrádi színjátszásról, a szentesi fesztiválokról és a makói paraszti építészetről is. Az újság elindításával a Móra Ferenc Múzeum célja az, hogy újabb platformot nyújtson a tudományos jellegű és igényű muzeológiai, kulturális tanulmányok számára, így folyamatosan várják a következő számokba a szerzők jelentkezését. Az online elérhetőség pedig lehetővé teszi, hogy földrajzi vagy terjedelmi korlátok nélkül minél többekhez eljussanak ezek az érdekes, figyelemfelkeltő cikkek. A Veritatis Imago első száma már elérhető a folyóirat

weboldalán

keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.