Közélet

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

2017. június 14., szerda
Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak
bankkartya_penz_paypass01

Továbbra is sok magánszemély és egyéni vállalkozó tartozik tartósan a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Március végén 3119 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott - egyenként - több mint 10 millió forinttal, 180 napon keresztül folyamatosan az adóhatóságnak, közülük 2338 magánszemély, 751 egyéni vállalkozó, 30 pedig lakcím nélküli adózó volt. Együttes adósságuk a 10 millió forintos küszöbértékkel számolva 31,19 milliárd forintra rúg, valóságos tartozásuk azonban ennél nagyobb, hiszen vannak, akiktől ennek a többszörösét követeli a NAV. Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek magánszemélyek esetében csak az adózó nevét és címét, egyéni vállalkozók esetében a székhelyet és az adószámot tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.