Közélet

Számlakifizetések miatt kellett rendkívüli testületit tartani Algyőn

Számlakifizetések miatt kellett rendkívüli testületit tartani Algyőn

2017. június 12., hétfő
Számlakifizetések miatt kellett rendkívüli testületit tartani Algyőn
testuleti_ules016kf

Mivel a polgármestertől megvonta a testületi többség a jogot, hogy 100 ezer forint fölötti kifizetésekről dönthessen, és nincs illetékes erre, rendkívüli ülést kellett tartani a nagyközségben, hogy például a könyvvizsgáló megkapja a díjazását, illetve az önkormányzat egyik cége működési támogatását.

Ahogy

megírtuk

, a szervezeti és működési szabályzatot (SZMSZ) is módosították a legutóbbi testületi ülésen, amelynek egyik passzusa az volt, hogy

Molnár Áron

polgármester csak 100 ezer forint alatti kifizetésekről dönthet. A négyfős Fidesz-frakció és a volt településvezető által támogatott SZMSZ-módosításban azt szerette volna elérni a testületi többség, hogy ezen összeghatár fölött a pénzügyi bizottság jóváhagyása után lehessen kifizetéseket eszközölni. Három millió forint fölött eddig és a jövőben is csak a testület dönthetett, ebben nem terveztek változtatást. A pénzügyi bizottság elnöki posztját is betöltő

Pongrácz Tamás

azonban visszavonta módosítóját, aminek az a következménye, hogy a 100 ezer és 3 millió forint közötti kifizetésekről jelenleg nincs, aki döntsön. Molnár Áron az ülésen is elmondta, hogy május 31-i SZMSZ-módosítás ezt az anomáliát is magával hozta, így csakis a képviselő-testület hagyhatja jóvá a számlák kifizetését. Hat tétel került a megjelent 5 fő elé, az óvodánál konténerblokk telepítését tervezik meg 950 ezer forintból, az önkormányzat cégének, a Gyevitur Nkft.-nek 350 ezret utalnak át csőtörés helyreállításra, kifizetik a könyvvizsgálót, több mint 330 ezer fordítanak eljárási díjra az úszóműves kishajó kikötőnél. Ezen felül a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás működési támogatást kap, akárcsak a Gyeviép, esetükben 9,5 milliós tételről van szó. Az ülésen az öt képviselő egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.