Közélet

Szájára vette a szegedi nép Botka Lászlót

Szájára vette a szegedi nép Botka Lászlót

2017. június 7., szerda
Szájára vette a szegedi nép Botka Lászlót
cof

Nincs menekvés - már az utca embere is Rolex Laciként emlegeti a szegedi polgármestert, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

"Botka, focira pénzt!" - sokan emlékezhetünk a szállóigére vált régi szegedi graffitire. Hogy a polgármester mennyire hallotta meg anno a nép hangját, arról hosszas vitát lehetne nyitni, de immár új szelek fújnak: a gazdagok megfizettetésével kampányoló, a retorikájában a vagyonosokat támadó, közben eredetileg hiányos vagyonnyilatkozatát újabb és újabb luxuscikkekkel (például többmilliós karórájával) toldozgató-foldozgató városvezetőnek ismét üzent "Szegednek népe". "Rolex Laci MSZP" - ezt a falfirkát (apropó, érdemes figyelni, mikor tüntetik el az illetékesek!) - kedden kapta el fotósunk az Űrhajós utcában. Úgy tűnik tehát, immár nemcsak kormánypárti és DK-s politikusok, közéleti szereplők emlegetik méregdrága karórája után Rolex Lacinak

Botka Lászlót,

de az utca embere is utolérte a szocialista párt sánta kutyáját. Egy szellemes kis füles, ahol tehát a fal adja a másikat... De ha már Botka és luxusóra: lehet, hogy az MSZP megváltójelöltje (aki tehát immáron hivatalosan sem Vaci Laci többé) már a svájci márka gyártójának is kínos.

A Bors ugyanis nemrég arról írt,

hogy "Botka ronthatja a Rolex hírnevét". A lapnak

Erdélyi Zsolt

reklámszakember magyarázta el, akár az eladást is csökkentheti, ha egy nagy márka jelzővé silányul. A Rolex egyrészt könnyen kimondható és leírható, másrészt a gazdaság és a luxuskategória szinonimája. Ez még önmagában nem is lenne káros, csakhogy egy politikus esetében a luxus nem pozitív...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.