Vélemény

Sirok Mihály: Botka jereváni rádiója: a három „N”

Sirok Mihály: Botka jereváni rádiója: a három „N”

2017. június 19., hétfő
Sirok Mihály: Botka jereváni rádiója: a három „N”
botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Ismeri a viccet a tisztelt Olvasó? Valamikor rég, a „cucilista” időkben járta a szóbeszéd a jereváni rádió hitelességéről, amely nagyon tudta fémjelezni a kommunista blokk pártsajtóját.

A keleti tömb rádiója bemondta: „Moszkvában, a Lenin téren Volvókat osztogatnak”. Néznek egymásra az emberek. Ez vicc? Hát, csak igaz lehet, ha már a rádió is bemondta – gondolják megszeppenve a hallgatók. Aztán kiderül az igazság: Nem Moszkvában, hanem Leningrádban. Nem Volvókat, hanem Volgákat. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Így vagyunk most

Botka László

és az MSZP politikai „rezüméjivel” is. Botka László népszerűbb, mint

Orbán Viktor

. Az emberek túlnyomó része kormányváltást akar. A szegedi polgármester több ezer emberrel folytatott konzultációt a road show-k alkalmával, mint miniszterelnök-jelölt. A jelzett politikus lebontatná a migránsokat távol tartó kerítéseket. Az utóbbi hetek híradásai ilyen és hasonló hangokkal voltak tele. Egyébként meg nem ott, nem azt és nem úgy – hasonul az emeszpés helyzet a jereváni rádió esetéhez. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen kutatás alapján, milyen módszerrel végzett felmérés által, milyen célcsoportos és mintavételes eljárás útján állítják (életkor, nem, foglalkozás, iskolai végzettség, és a többi), hogy a politikusnak nemcsak a termete, hanem a támogatottsága is igen magas. És az sem tisztázott, hogy miből állapították meg a kormányváltó hangulatot. A kerítés szaggató monológ után, meg lenyilatkozta, hogy konkrétan ő csak az egységes és uniós határvédelemről beszélt. A tévéhíradásokból tisztán látni lehetett, hogy maximum néhány tucat ember volt jelen Botka szereplésein a nagyvárosokban. Ezt a számot felszorozva nehéz kijelenteni, hogy a jelölt úr elsöprő tömegpszichózist okozott volna Magyarországon, esetleg polgári engedetlenségbe torkollottak a szereplései. Vagy ők így látják a történéseket? - A munkahelyeken már sztrájkolnak, zokogó édesanyák „Botkát az élre!” jelszavakat skandálnak hüppögve az utcákon, az óvodások éhségsztrájkba kezdtek, a művészek ódákat írnak hozzá, performance-okat adnak elő értelmiségi klubokban, az Akadémia tagjai petíciókat osztogatnak a forgalmas fővárosi csomópontokban. És újra indult a Petőfi Kör. Amióta pedig a szegedi polgármester feltűnt egyfajta szocialista priorként, azóta a nap is máshogy süt. Lehet, hogy tényleg így látják. A magukat tökéletesen ütőképes hadseregnek ábrázoló csoportosulást figyelve, kicsit az embernek mintha az örökzöld Gyalog Galopp című film jutna az eszébe. „Mi vagyunk a lovagok, akik azt mondják, nni”. Nehezen értelmezhető ugyanis, hogy ovációval beszélnek magukról, politikai értelemben pedig a fővezér a leggyengébb láncszem a gépezetben, és a rendre kapkodó jelenségek közben a többi fegyverhordozók is hagynak maguk után kérdőjeleket. Tudjuk, hogy Botka László vagyoni helyzete és az avval kapcsolatos hivatalos nyilatkozata még nincs tisztába téve. A SZEVIÉP-ügy, a szegedi Mars téri piac felújítása mellett június 27-én másik büntetőügyben is a célkeresztbe kerül Botka László: a VIP parkoló-ügy kapcsán a gyulai bíróság elé kell járulnia. Tanúként hallgatják ki, amely különösen kínos minden szereplőnek az ismert okot miatt. Aztán itt van

Czeglédy Csaba

sztorija, amelyet nyugodtan nevezhetünk az MSZP ügyvédbotrányának.

Molnár Gyula

„szocielnök” szerint a szombathelyi Czeglédy Csaba a párt emblematikus figurája – ahogyan néhány napja az ATV műsorában fogalmazott – és nem fogják hagyni, hogy meghurcolják azt az embert, aki Botkát védve tucatnyi sajtópert nyert nekik. Mint tudjuk, a jogászt letartóztatták és előzetesben ül. Több milliárdos, bűnszervezetben elkövetett adócsalás van a fókuszban, amelyért a gyanúsítottak 5-től 20 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak. Költői a kérdés, hogy mi van akkor, ha a gyanúsítottak telefonjait is régóta hallgatják a nyomozati szervek? Mi van akkor, ha érdekes információk cseréltek gazdát egymás között és ezeket hangfelvételek bizonyítják? Kikkel állhatott napi, heti, havi szinten kapcsolatban az MSZP ügyvédje? Ezek csak elgondolkoztató, álnaív kérdések… Szóval dívik a három „N” Botkáéknál. De így a jó, mert az emberek előtt választási lehetőség van. Vagy rend van az országban, vagy: Nem ott. Nem azt. Nem úgy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.