Közélet

Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

2017. június 19., hétfő
Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal
kormanyhivatal_foglalkoztatas

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.

Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellet segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak. A megyei road show állomásai ezúttal is a járási székhely települések lesznek, ahol munkáltatói fórumok keretében adnak tájékoztatást a kormányhivatal munkatársai a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről.

Juhász Tünde

kormánymegbízott minden helyszínen felkeres egy olyan munkáltatót is, amely már részesült támogatásban a program keretében. A maximális keretösszeg felhasználása érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági garancia című programok kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatóknak nyújtanak támogatást. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályai koordinálják. Az út a munkaerőpiacra projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. A nyári szünidő megkezdődött, azért különösen érdemes ismételten ráirányítani a munkáltatók és a fiatalok figyelmét a 2015. január 1-től elindult Ifjúsági Garancia elnevezésű kiemelt programra, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni. Csongrád megyét érintően a projektek keretében felhasználható forrás összege összesen 14,8 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 12 793 fő támogatására kívánunk fordítani.

kormanyhivatal_foglalkoztatas2

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai lehetnek foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás, bérköltség támogatás, vállalkozóvá válást elősegítő támogatás, lakhatási támogatás, képzés, valamint mentori és humán szolgáltatás is. A megyei road show keretében részletes tájékoztatást nyújtanak a szakemberek, ezért levélben fordultak a vállalkozókhoz, hogy minél többen tájékozódhassanak a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. Munkáltatói Road Show Csongrádon kezdődik június 20-án, 13 órától Csongrád Város Önkormányzat Galéria nagyteremében. A rendezvényen köszöntőt mond Juhász Tünde kormánymegbízott. valamint

Szubally Brúnó

járási hivatalvezető. Az üzemlátogatás ezt megelőzően, 12:30-kor kezdődik, az Autószervíz Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. telephelyén. A cég 1969-ben alakult szövetkezetként, 1993-ban jogutódlással Kft-vé alakult. Fő tevékenysége gépjárműjavítás, karbantartás, műszaki vizsgáztatás. Statisztikai állományi létszáma 17 fő, eddig összesen 8 millió Ft bérjellegű támogatásban részesült. Az új fejlesztés, a festőcsarnok építése 2012-ben valósult meg Uniós forrásból, ahol lehetőség van buszok, kamionok, nagyméretű lakókocsik festésére. A cég akkreditált szakképző hely, az általuk kiképzett tanulók jelenleg is ott dolgoznak.

A munkáltatói road show további megyei állomásai

Kistelek:

2017. június 22. Klebelsberg Művelődési Központ (6760 Kistelek, Petőfi u. 7-9.)

Hódmezővásárhely:

2017. június 23. Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal (6800 Hódmezővásárhely, Rárósi út 110., Vadász terem.)

Mórahalom:

2017. június 26. Varga Csárda (6782 Mórahalom, Szegedi út 1/C)

Szentes:

2017. június 27. Szentesi Polgármesteri Hivatal (6600 Szentes, Kossuth tér 6.)

Makó:

2017. június 28. Makói Járási Hivatal (6900 Makó, Deák Ferenc u. 6., Foglalkoztatási Osztály, I. emeleti Tárgyaló)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.