Közélet

„Részegen ki visz majd haza?” + VIDEÓ

„Részegen ki visz majd haza?” + VIDEÓ

2017. június 16., péntek
„Részegen ki visz majd haza?” + VIDEÓ
rendorseg_sajttaj

Sajtótájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya a fesztivál balesetek és a szórakozóhelyeken történő áldozattá válás megelőzésére. A legfontosabb tudnivalókat promóciós pohár és alátét tartalmazza.

A rendőrség számára fontos, hogy a közlekedők minél szélesebb rétegét megszólítsa, ezáltal felhívja a figyelmet a mindennapok során rájuk leselkedő veszélyekre, továbbá rávilágít azokra aprónak tűnő rizikófaktorokra, melyeken életek is múlhatnak - mondta el a június 15-én az egyik szegedi vendéglátóhelyen tartott sajtótájékoztatón

Vad Róbert

r. őrnagy. Az MBB titkára hozzátette: a nyár, a fesztiválok, koncertek ideje, de ilyenkor fokozottan kell figyelni a biztonságra. A legfontosabb, hogy mindenki hazaérjen egy-egy kellemes este után. Így, ha a társaság alkoholt fogyasztott, gyalog, tömegközlekedéssel vagy taxival induljon el, hiszen a városon belül két-három pohár ital áráért már hazafuvarozzák az utast. Az alkoholos italok lebomlási idejéről egy poháralátét ad tájékoztatást a fiataloknak, mely a következő hetekben már találkozhatnak vele a szórakozók. Promóciós pohárral és figyelemfelhívó kiadvánnyal készült az időszakra a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, ezzel jelezve, hogy a fiatalok soha ne fogadjanak el italt idegentől és ne tévesszék poharukat szem elől.

M. Toronykőy Márta

r. alezredes a saját értékek védelmét is hangsúlyozta. Elmondta, csak úgy induljon bárki szórakozni, hogy a lehető legkevesebb irat legyen nála, melyet a pénzével együtt biztonságos helyre tegyen a ruházatába, vagy táskájába. Az ügy fontosságát mutatja, hogy neves művészek és a sport is képviseltette magát az eseményen.

Csomor Ágnes

színművésznő elmondta, időnként ő is eljár szórakozni barátaival, azonban ha alkoholt fogyasztott, soha nem vezet.

Juronics Tamás

Kossuth-díjas koreográfus és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője azt tanácsolta, hogy a biztonság kedvéért mindig legyen a fiataloknál pénz taxira.

Zubai Szabolcs

, a MOL-Pick Szeged Kézilabdacsapat kapitánya elárulta, ha bulizni mennek, barátaival előtte kisorsolják, hogy ki vezet majd, vagy ők is taxival mennek. Szintén ugyanezen a véleményen volt

Gedzo

, a Rádió88 műsorvezetője, aki felhívta a figyelmet, arra is, hogy nemcsak a saját, de a közlekedésben résztvevő partnerek védelme is fontos, és egy átbulizott éjszaka után célszerű hazafelé a sétát, a biciklit vagy a tömegközlekedést választani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.