Közélet

Pünkösdölő Ópusztaszeren!

Pünkösdölő Ópusztaszeren!

2017. június 3., szombat
Pünkösdölő Ópusztaszeren!
punkosdolo_onte

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. A kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben.

Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a Nemzeti Történeti Emlékparkba látogatókat valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt, „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhetik össze a vendégek az ügyességüket. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért. Az idei rendezvény kuriózuma, hogy vasárnap látványos agarász bemutatóval várják a látogatókat. Szintén vasárnap a Szeri Gyógynövényházat és kertet ünnepélyes felavatják. Ezt követően így már a látogatók is megcsodálhatják a tízezer tőből álló monostorkertet. Az új épület melletti területen a történeti kert kialakításával, különböző történelmi korszakokból kapunk ízelítőt. A programokról bővebben

itt olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.