Egyház

Pappá szentelésének hetvenedik évfordulóját ünnepelte Holló István Szegeden

Pappá szentelésének hetvenedik évfordulóját ünnepelte Holló István Szegeden

2017. június 28., szerda
Pappá szentelésének hetvenedik évfordulóját ünnepelte Holló István Szegeden
hollo_rubinmise

A Szeged-Csanádi Egyházmegye korban és papi szolgálatban töltött évek száma szerint legidősebb papja, Holló István pápai prelátus június 24-én ünnepelte pappá szentelésének 70. évfordulóját, rubinmiséjét Szegeden - közölte a Magyar Kurír.

Az ünnepi szentmise prédikációjában

Gyulay Endre

nyugalmazott megyéspüspök idézte fel a jubiláns lelkipásztor életútját.

Holló atya

Budapesten született. Korán feltámadt benne a papi hivatás utáni vágy. Vérzivataros időkben, a II. világháború alatt lett a szegedi szeminárium hallgatója, s a Csanádi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel Hamvas Endre megyéspüspök 1947. június 22-én. Első szolgálati helye Battonya volt, majd Mezőhegyes és Szeged következtek. A csongrádi megyeszékhelyen több plébánián is szolgált káplánként Holló István, majd a szeminárium spirituálisa volt két alkalommal is. A leghosszabb időt Szeged-Móravároson töltötte, ahol először káplán volt, majd társplébánosként szolgált. Nyugdíjba vonulása óta is a mai napig, 93 évesen is aktív, kisegítő lelkészként előbb Rókuson, majd már több mint tíz éve Tápén szolgálja a híveket. A rubinmisés lelkipásztort levélben köszöntötte

Kiss-Rigó László

megyéspüspök. A szegedi önkormányzat nevében a tápéi részönkormányzat vezetője adta át a részönkormányzat és a város jókívánságait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.