Sport

Női labdarúgás: két védelmi megingás okozta a Szent Mihály vesztét az Újpest ellen + FOTÓK

Női labdarúgás: két védelmi megingás okozta a Szent Mihály vesztét az Újpest ellen + FOTÓK

2017. június 4., vasárnap
Női labdarúgás: két védelmi megingás okozta a Szent Mihály vesztét az Újpest ellen + FOTÓK
szent_mihaly-ujpest010kf

Hiába játszott jobban, két védelmi hibából két gólt kapott a Szent Mihály és 2-2-s döntetlent játszott az Újpest ellen, így nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hátrányát az első osztályért vívott osztályozó visszavágóján.

Az osztályozó első mérkőzésén 2-0-ra nyert az Újpest hazai pályán a Szent Mihály ellen, így Cserenkó Szabolcs együttese úgy léphetett pályára a visszavágón, hogy legalább három góllal meg kell vernie a lila-fehéreket, amennyiben az első osztályban szeretnék megkezdeni a következő szezont. Nagyon motivált Szent Mihály futott ki a gyepre, rögtön az újpesti középkezdés után letámadták a vendégeket a szegedi lányok és hamar góllá is érett ez a küzdőszellem. A negyedik percben Zimányi Kovács Anikó harcolt ki szabadrúgást az újpesti kaputól mintegy 30 méterre, ő is állt oda elvégezni és pazarul a hosszú felsőbe tekerte a labdát, 1-0. Nem hagyott alább a Szent Mihály lendülete a folytatásban sem, a 18. percben megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda, ám Zimányi Kovács Anikó újabb kísérlete felső lécen csattant. A félidő hajrájához közelítve aztán a semmiből egyenlített a vendég csapat, Vass Noémi röviden gurította haza Schildkraut Fruzsinának a labdát, amire Mátyás Noémi csapott le és a kifutó szent mihályi kapus mellett a kapuba gurított, 1-1. A Szent Mihályt kicsit megfogta a bekapott gól, de még a szünet előtt sikerült újra megszerezni a vezetést. Zimányi Kovács Anikó gondolt egyet és célba vette távolról az újpesti kaput, a meglehetősen bizonytalan Gálik kezei között pedig becsorgott a labda a kapuba, így 2-1-s hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészben sokáig nem változott az eredmény, rendre hiba csúszott a támadások befejezésébe itt is, ott is, majd a 63. percben a lila-fehérek eldöntötték az osztályozó sorsát. Egy beadás után teljesen üresen érkezett az újpestiek középső védője Durkó és gyakorlatilag csak az üres kapuba kellett bólintania a labdát. Ezek után mindent megtettek a szegedi lányok, hogy legalább a győzelmet megszerezzék és az utolsó percekben erre meg is volt a lehetőségük. Vass Noémi került egy az egyben szembe a vendégek kapusával, ám nem csak mellette, hanem a kapu mellett néhány centivel is elgurította a labdát, így végül a lábába maradt a győzelem. A 2-2-s végeredmény azt jelenti, hogy az Újpest a következő szezont is az első osztályban kezdheti meg, míg a Szent Mihály az NB II-ben folytatja.

Szeged, Tápé ESK Sportpálya, 120 néző
2017. június 4., 17.00
Szent Mihály
UTE Profisport
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kiss Anikó Tünde * Asszisztens: Tóth Csaba, Baráth Gábor
2
-
2

Osztályozó a női labdarúgó NB I-ért, 2. mérkőzés

Szent Mihály - UTE Profisport 2-2 (2-1)

Szeged, Tápé ESK Sportpálya. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Tóth Csaba, Baráth Gábor).

Szent Mihály:

Schildkraut - Temesváry, Harcel, Szil (Lipták, 69'), Guth, Zimányi Kovács, Sávai (Koncz, 69'), Szántó, Géczi, Vass, Szélpál.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Újpest:

Gálik - Kajdy, Mátyás, Kiss N., Nagy (Molnár, 56'), Véglás, Kiss F., Molnár, Horváth, Németh (Papp, 72'), Durkó.

Vezetőedző:

Oroszi Sándor.

Gól:

Zimányi Kovács (4', 43') ill. Mátyás (38'), Durkó (63')

Sárga lap:

Nagy Sz. (34'), Kiss F. (65')

Összesítésben 4-2-vel az Újpest marad az első osztály tagja.

Cserenkó Szabolcs:

"Az előző mérkőzéshez képest óriási küzdeni akarással játszottunk, ezt megígértem mindenkinek, hogy harapni fogunk itthon, ez be is igazolódott, hiszen a mérkőzés elején hamar megszereztük a vezetést. Nüanszokon múlik minden, így ez is, egy szerencsétlen védelmi hiba után egyenlített az Újpest, de azt gondolom, hogy akkor sem adtuk fel és akkor is mentünk tovább. Meglehetett volna akár a győzelem is, nagyon sokáig 2-1 volt az állás, két gólt kellett volna rúgnunk 45 perc alatt, de aztán mi is fáradtunk, az ellenfélnek is szerencséje volt, amiért meg is dolgoztak. Utána már az volt a célunk, hogy nyerjük meg a találkozót, de összességében egy NB I-es csapat ellen hazai pályán nem kaptunk ki, gratulálok nekik a bent maradáshoz. Most jön egy kis pihenő, de tudjuk a saját dolgunkat, dolgozunk tovább és jövőre hasonló céllal vágunk neki a bajnokságnak."

Online közvetítésünk

VÉGE.
90+4'
Itt a vége, két védelmi megingás megpecsételte a Szent Mihály sorsát, de így is jár a gratuláció a lányoknak, ezzel együtt az Újpest marad az első osztályban, a Szent Mihály pedig jövőre is az NB II-ben futballozhat.
90+1'
Itt volt a meccslabda! Vass Noémi kerül száz százalékos ziccerbe, miután szerencsétlenül leperdül az újpesti védő lábáról a labda, elgurítja a vendégek kapusa mellett, de néhány centivel a kapu mellett is.
90'
Beléptünk az utolsó percbe, már nem sok lehetősége marad a Szent Mihálynak a gólszerzésre és ezzel a győzelem megszerzésére.
87'
Schildkraut Fruzsinának kell résen lennie, de hárítja az újabb újpesti kísérletet.
86'
Koncz Bernadett kerül óriási helyzetbe, Szélpál Nóra adott neki kitűnő passzt, azonban jól él együtt a játékkal az újpesti kapus, és felszedi előle mielőtt kapura lőné.
83'
Mátyás Noémi fut el a jobb szélen a vendégektől, gólhelyzetbe is került, de egyenesen Schildkraut Fruzsina kezébe adja fel a labdát.
82'
A hajrára fordulva Cserenkó Szabolcs kiadta az utasítást a lányoknak: nyerjék meg a mérkőzést.
81'
Vass Noémit kell ápolni egy szabálytalanság után, a játékvezető ezúttal sem látott semmit.
79'
Küzdenek a hazaiak, de nem tudnak helyzetbe kerülni, elsősorban azért nem, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszik, az újpesti középső védők pedig remekül akasztják meg a szegedi támadásokat.
74'
Az újpesti egyenlítés óta nem igazán sikerült helyzetbe kerülnie a hazaiaknak, most pedig két vendég játékost is ápolni kell, de Kiss Fanni és Durkó Zita is folytatja a játékot.
72'
Újabb csere az Újpestnél is, Papp Petra áll be Németh Felícia helyére.
69'
Kettős cserét hajt végre Cserenkó Szabolcs, Szil Tünde és Sávai Ágnes jönnek le a pályáról, Koncz Bernadett és Lipták Dóra a folytatásban.
65'
Kiss Fanni tarolja le Szélpál Nórát úgy, hogy a labda a közelben sincs, enyhe büntetés a sárga lap, Cserenkó Szabolcs is szóvá teszi ezt.
63'
GÓL! Újabb védelmi kihagyás, újabb újpesti gól. Durkó marad üresen középen, kanyarodik a fejére a labda, így csak az üres kapuba kell bólintania, 2-2.
62'
Forrnak az indulatok a pályán, Vass Noémi és Németh Felícia szólalkoznak össze, de a játékvezető szóban figyelmeztet csak.
60'
Két szögletet is elvégezhet egymás után az Újpest, az elsőt Schildkraut üti ki az alapvonalon, a második után szerencséje van a Szent Mihálynak, a csereként beálló Molnár érkezik ugyanis üresen a kipattanóra hogy kapura lőjön, azonban nem találja el a labdát, így sikerül felszabadítani.
58'
Szép akció a Szent Mihálytól, Zimányi Kovács Anikó ugratja ki a bal szélen Szélpál Nórát, aki visszagurítja neki lövésre, a két gólos játékos ismét célba veszi az újpesti kaput, azonban lövése kapu fölé száll.
56'
Cserélnek a vendégek, a sárga lapos Nagy Szabina helyére Molnár Rózsa érkezik a folytatásra, alighanem elővigyázatosságból hozta le Oroszi Sándor játékosát, hiszen a sárga lapja óta több kétes szabálytalanságot is elkövetett.
53'
Van némi zavar a pályán, egyértelműen szabálytalan volt Nagy Szabina Zimányi Kovács Anikóval szemben, a játékvezető azonban az Újpestnek ítél szabadrúgást. Többen is jelzik neki hogy talán a másik irányba kellene a szabadrúgást megítélni, amit korrigál is Kiss Anikó Tünde, így jöhet a Szent Mihály.
52'
Durkó Zita bizonytalankodik az újpesti védelem közepén, Szélpál Nóra és Szil Tünde közös erővel próbálják meg megszerezni tőle a labdát, ám az utóbbit szabálytalannak látja a játékvezető, amivel Cserenkó Szabolcs az oldalvonalnál nagyon nem ért egyet.
48'
Guth Renáta lép ki remekül a szegedi védelemből, óriási üres terület tátong előtte, Szélpál Nórát indítaná be az újpesti védelem mögé, azonban Szélpál lesre fut és az átadás is hosszú.
46'
A Szent Mihály kezdi a második félidőt, ami ebben a pillanatban el is kezdődött, egyik mester sem cserélt a szünetben.
SZÜNET.
45'
Vége az első félidőnek, 2-1-re vezet a Szent Mihály, teljesen megérdemelten, kár a kapott gólért, mert nem volt benne a mérkőzésben, de van még 45 perce a szegedi lányoknak arra hogy megfordítsák a párharc állását.
45'
Kapufa! Most a Szent Mihályt segíti a szerencse, a felső lécen csattan egy újpesti kísérlet, bár Schildkraut rajta volt.
43'
GÓÓÓL! Ismét megvan a vezetés! Zimányi Kovács Anikó gondol egyet és 35 méterről célba veszi az újpesti kaput, úgy néz ki hogy Gálik Ágnes kezébe hullik egyenesen a lövés, azonban az újpesti hálóőr mellényúl és becsorog a kezei között, szerencsés gól, de gól, 2-1.
42'
Kicsit megfogta a kapott gól a Szent Mihályt, pedig eddig teljes mértékben a hazaiak akarata érvényesült a pályán.
38'
GÓL! Egy hiba elég, kegyetlenül kihasználja az Újpest. Vass Noémi hazagurítaná Schildkrautnak a labdát, de rosszul találja el, amivel gyakorlatilag ziccerbe hozza Mátyás Noémit, aki a kifutó Schildkraut mellett a kapuba gurít, 1-1.
37'
Szélpál Nóra csúsztat meg a tizenhatosnál egy labdát Szil Tünde irányába, Gálik résen van az újpesti kapuban, kivetődik, amivel megakadályozza a gólhelyzetet. Marad azonban Szil Tündénél a labda, a második hullámban érkeznek is a társak, de nem teszi vissza, pedig nagy lehetőség alakulhatott volna ki belőle.
34'
Zimányi Kovács Anikó veri meg egy remek csellel Nagy Szabinát, aki csak szabálytalanul tud utána nyúlni, jár a sárga lap, teljesen jogos, a Szent Mihálynak pedig a szabadrúgás, amiből szögletet harcolnak ki a hazaiak.
29'
Mátyás Noémi lódul meg a bal szélen, azonban hosszan tolja meg az utolsó pillanatban a labdát, mielőtt kapura lőne, így Vass Noémi szerelni tudja, megakadályozva ezzel a nagyobb újpesti lehetőséget.
28'
Az utóbbi percekben mindkét oldalon sok pontatlanság jellemzi a játékot, az utolsó passzokba rendre hiba csúszik itt is, ott is.
25'
Kiss Fanni cselezget a Szent Mihály tizenhatoson belül, végül beemeli középre, de Schildkraut remekül él együtt a játékkal és beleüt a beadásba, így az érkező újpesti játékos nem tud helyzetbe kerülni.
22'
Ezúttal Horváth Teodórát kell ápolni egy ütközet után újpesti részről, de úgy fest, hogy ő is vissza tud térni a pályára.
20'
Zimányi ismét szabadrúgást végezhet el nagyjából 33-34 méterre az újpesti kaputól, ám ezúttal nem kapura lövi, hanem benyesi a védelem mögé, azonban picit hosszú a labdája, de nem volt rossz elképzelés.
18'
Kapufa! Zimányi Kovács tüzel 25-ről, a z újpesti kapus kicsit kint áll a kapujából, az életerős lövés a felső lécen csattan.
17'
Szélpál Nóra labdát szerez az újpesti tizenhatosnál, de korrigálnak a vendég védők, így szögletet rúghat a Szent Mihály, a sarokrúgás után Temesváry érkezik a rövid saroknál, majd a kipattanóból Guth Renáta veszi célba az újpesti kaput, de nem találja el.
15'
Több kisebb-nagyobb belépővel igyekszik megtörni a Szent Mihály az Újpest ritmusát, Kajdy Jankát kell most ápolni egy belépő után, de úgy tűnik nincs komolyabb baj és tudja folytatni a játékot.
12'
Temesváry rántja vissza Kiss Fannit, a játékvezető figyelmezteti, hogy a következő ilyenért már sárga lapot fog adni. A beívelésből azonban nem tud veszélyeztetni az Újpest, Szent Mihály kirúgással folytatódik az összecsapás.
10'
Temesváry húz meg egy remek cselt a jobb oldalon az oldalvonal mellett, de utolérik az újpesti védők, így nem tudja megjátszani Szil Tündét.
7'
Ismét Zimányi kerül helyzetbe, megkapja a tizenhatoson belül a tizenegyes pontnál, háttal áll a kapunak, rá is tud fordulni, az újpesti védők lábai között el is megy a lövés a kapuig, azonban erejét veszti, így könnyen hárít a vendég kapus.
4'
GÓÓÓL! Zimányi Kovács Anikó viszi keresztbe az újpesti tizenhatos előtt, tovább tenné Temesvárynak, de szabálytalanul akasztják. Szabadrúgást végezhet el nagyjából 28 méterről, ő maga áll oda és kipókhálózza a hosszú felsőt, Gáliknak esélye sem volt hárítani, 1-0!
1'
Óriási lendülettel kezdenek a hazaiak, Szil Tünde lódul meg rögtön a középkezdés után megszerzett labdával, ki is harcol egy szögletet, ebből azonban nem alakul ki veszély, a vendégek kifejelik.
1'
Elkezdődött a találkozó, a vendégek indítják útjára a labdát, az Újpest lila-fehérben, a Szent Mihály sárga-pirosban lép pályára.
16.58 Érkeznek a csapatok a pályára, a lányok fogadkoznak, az időjárás tökéletes a futballhoz, a szurkolók is szépen összegyűltek, már csak néhány pillanat választ el minket a kezdéstől. 16.50 Köszöntjük olvasóinkat Tápéról, percek múlva kezdődik az Újpest és a Szent Mihály összecsapása, az első osztályért vívott osztályozó párharc visszavágója. Egy hete idegenben kétgólos hátrányba került Cserenkó Szabolcs csapata, 2-0-ra nyertek a lila-fehérek hazai pályán, így ezt a hátrányt kellene ledolgoznia a Szent Mihálynak hazai pályán. A mérkőzés 17 órakor kezdődik Kiss Anikó Tünde sípszavára.

A mérkőzés elé

Beharangozó írásunkat ezen a linken érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.