Közélet

Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire

Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire

2017. június 17., szombat
Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire
napelempark004kf

Napelemeket telepítenek a szegedi szakképző iskolák épületeire jövő év elejére - tájékoztatta a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-t.

Angyalné Kovács Anikó

közölte, a nyolc tagintézmény épületében alakítanak ki napelemes áramtermelő rendszert. A tervek szerint január végére befejeződő, 240 millió forintos, uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az intézmények éves villamosenergia-fogyasztásának 70 százalékát megújuló forrásból biztosítják majd. A teljes egészében pályázati forrásból kialakított napelemes rendszerek összesített teljesítménye 407 kilowatt. A tervek szerint a napelemek éves szinten 1491,8 gigajoule villamosenergiát állítanak elő, ezzel évente 151,26 tonna üvegházhatású gáz kibocsátása kerülhető el. A napfény városának első napelemparkjait a napokban adták át, az erről szóló cikket

itt olvashatja

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.