Közélet

Múzeumok éjszakája - Vasúti utazási kedvezményeket biztosít a MÁV

Múzeumok éjszakája - Vasúti utazási kedvezményeket biztosít a MÁV

2017. június 22., csütörtök
Múzeumok éjszakája - Vasúti utazási kedvezményeket biztosít a MÁV
vasut06_gs

Országszerte ötven százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt biztosít a szombati Múzeumok éjszakája programjaira utazó közönségnek a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A MÁV-START és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) által egyaránt biztosított kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a budapesti Keleti, Déli, Nyugati, Kelenföld és Zugló állomásokra, vidéken pedig Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Debrecenbe, Mátészalkára és Szombathelyre. A kedvezmény másodosztályú utazáshoz vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban június 23-án kezdhető meg, a visszautazást pedig június 26-án éjfélig kell befejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a Budapestre látogatók esetében a Múzeumok éjszakája-karszalag és a menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni. Amennyiben hiányzik a belépő (karszalag), valamint elmaradt a bélyegeztetés, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki a jegyet, és pótdíjat is felszámít - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a MÁV-csoport a fővárosban és számos vidéki helyszínen is programokkal várja a vasút iránt érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján. Budapesten a Keleti pályaudvar személykocsiműhelyében egyebek mellett egy Z1 típusú személykocsin mutatnak be különféle vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot a vasúttársaság szakemberei, a Magyar Vasúttörténeti Parkban többek között sínautóban lehet majd utazni, míg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy állomásán gőzmozdony-bemutató is lesz. A MÁV nagykanizsai telephelyén a gőzmozdonyjavításkor használt gépeket, berendezéseket és eszközöket ismerheti meg a közönség, a Szegedi Forgalomirányítási Központban betekintést lehet nyerni a vasúti közlekedésben alkalmazott vonatkövető és forgalomirányító rendszerek működésébe, de más helyszínek mellett bemutatja tevékenységét a debreceni és püspökladányi állomás üzemi épülete is. Budapestről Gödöllőre a H8-as HÉV vonalán háromszor indítanak nosztalgiaszerelvényt a Múzeumok éjszakáján - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.