Írjon nekünk

Egészség

Mozgás Éjszakája harmadik alkalommal Hódmezővásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Harmadik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP – Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt. Június 16-án, pénteken 21 és 24 óra között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

2015-ben először szervezte meg az EVP- Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját, csatlakozva a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által meghirdetett országos rendezvénysorozathoz. Az első alkalommal 23 helyszínen összesen 27 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők, ekkor 1700 lakos regisztrált a rendezvényen.

A tavalyi évben 16 helyszínen 33 mozgásformát próbálhattak ki 23 szervezet vagy egyéni tréner részvételével Hódmezővásárhelyen. A mozgásprogramokon több mint 1200-an vettek részt szerte a városban. Az EVP – Egészségfejlesztési Iroda célja – hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg.

A rendezvényt Kiss Csaba Európa bajnok és világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó fogja megnyitni 19 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, ezt követően 25 szervezet, sportklub vagy egyéni tréner részvételével, 37 mozgásformát próbálhatnak ki a vásárhelyi és térségi lakosok.

A szervezők célja az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a résztvevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges rendszeres testmozgáshoz, és megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát.

A Kossuth téren lesz Pilates torna, ju jitsu bemutató és közös gyakorlás, taekwon-do bemutató és interaktív foglalkozás, Leung Ting Wing Tsun bemutató, Nippon Zengo, valamint Spartan Iron Force girja egyesület által kettlebell-t, a Hódmezővásárhelyi Budo SE által aikidót próbálhatnak ki a lakosok.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti téren a megnyitót követően boksz bemutatót láthatunk, majd szabadtéri cross training edzésen vehetnek részt az érdeklődők.

Az Európa parkban a nordic walkingot, a Balogh Imsi Sportcsarnokban az aerobikot és power stepet, a Cukor utcai vívó centrumban pedig a zumbát, a piloxingot, a M.A.X. edzést, a Bootcampot, a TRX-et, a gymsticket és a cross traininget próbálhatják ki a résztvevők.

A Népkert Székely kaputól kerékpártúra indul Mártélyra, a Petőfi utca 6. szám alatt lövészettel várják az érdeklődőket, a Teleki u. 18. szám alatt a Kriko Gym-ben kipróbálhatják a gépeket. A Pole Magic jóvoltából a Mária Valéria utcában rúdtánc, aerial hopp karika és a streching órán lehet részt venni.

A Széchényi tér 1. szám alatt a spinracinget, a Hódtói Sport és Szabadidő Központban pedig az éjszakai utcai kosárlabdát, valamint a MAX Out intervallum, Max Round, és D- Bands edzéseket próbálhatják ki.

A Somogyi Béla dombnál a futópálya melletti füves területen a jógát próbálhatják ki az érdeklődők. A Török Sándor Strandfürdőben az úszásé lesz a főszerep, az Éva utcai Mozgás Központban a Brazil Jiu Jitsué és FB Jumingé.

Emellett a Bajcsy Zsilinszky utcában lehetőség nyílik asztali teniszezni, de az Ipoly utcában a Relax Fitnessben is várják a mozogni vágyókat.

A mozgás mellett játékra is hívja a lakosokat az EVP- Egészségfejlesztési Iroda. Az eseményen résztvevőknek nincs más dolguk, csak egy kreatív képet kell készíteniük magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült képet be kell hashtagelni #EVPMOZGÁSÉJSZAKA2017 néven vagy elküldeni azcímre és a legkreatívabb képeket ajándékcsomagokkal jutalmazzák.

Bővebb információ a www.evp.hu oldalon és az EVP-Egészségfejlesztési Iroda Hódmezővásárhely-Makó facebook oldalán található. További részletekkel kapcsolatban keressék az EVP – Egészségfejlesztési Iroda munkatársait aze-mail címen vagy a 62/532-368-as telefonszámon.

Hirdetés

Kommentek

Egészség

Három tuti tipp a gyönyörű hajért!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vannak, akiknek a fésülködés kész szertartás. Másoknak pár másodperc az egész. Viszont a fésű mindenkinél a hajápolás legfontosabb kelléke, hiszen több százezerszer szántjuk vele a hajunkat életünk során.

Tovább olvasom

Egészség

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a télre?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A téli hónapokban gyermekeink szervezetének ellenállóképessége lecsökken, ráadásul idén az orvosi figyelmeztetések szerint a korábbiakhoz képest súlyosabb influenzajárvány várható.

Tovább olvasom

Egészség

Vigyázzon, kit csókol meg! Új betegség terjed Szegeden…

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Akár hányás és hasmenés is lehet a kellemes pillanatok vége.

Tovább olvasom

Aktuál