Közélet

Mivel ér többet Solymos Czeglédynél? - Botka kettős mércéje

Mivel ér többet Solymos Czeglédynél? - Botka kettős mércéje

2017. június 19., hétfő
Mivel ér többet Solymos Czeglédynél? - Botka kettős mércéje
botka_laszlo_blogstar

Botka László szíve látványosan Szeged felé húz, amivel nincs is gond, de hogy akar így valaki országos politikai vezetővé válni?

Botka László

, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje elhatárolódott Czeglédy Csabától, az MSZP ügyvédjétől, az előzetesben lévő szombathelyi MSZP-s önkormányzati képviselővel szemben etikai vizsgálatot indított, a párttal kötött szerződéseit felbontotta, míg a parkolóperben vádlottként szereplő alpolgármestere ellen semmilyen szankciót nem alkalmazott - hívta fel a figyelmet Demokratikus Koalícióhoz köthető

Európa Kávézó Blog

. "Úgy látszik, Botka Lászlónál kettős mérce érvényesül, amikor a párton belüli rendről van szó, a példa statuálása a cél" - írja a blog. Amikor Czeglédy Csaba ellen büntető eljárás indult, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azonnal elhatárolódott tőle, ami ellenérzéseket keltett a párton belül, több vidéki szervezet is szolidaritást várt volna Botkától, főként azért, mert a saját ügyvédjéről van szó. Érdekes módon jelenik Botka lokálpatriotizmusa a törvénnyel szembekerülő MSZP-tagok esetében, ugyanis

Solymos László

ugyanúgy tagja a szocialista pártnak, mint Czeglédy, mégis az alpolgármesterrel (vagy a kabinetfőnökkel, esetleg a jegyzővel) szemben semmilyen eljárás nem indult a szocialista miniszterelnök-jelölt részéről, pedig a vádlottak padján foglal helyet a szegedi parkolóperben. Solymos hiába tagja az MSZP-nek, etikai eljárásról sincs hír. "Czeglédy miért ér kevesebbet, mint Solymos László, vagy ha úgy tetszik, mitől van több bizalom a hűtlen kezeléssel vádolt Solymos Lászlóban, mint Czeglédyben, aki számos pert nyert meg Botka Lászlónak?" - teszi fel a kérdést az Európa Kávézó. Hozzáteszi: "Ha valaki komolyan veszi, hogy ha nem is a demokratikus ellenzék, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje, annak ügyelnie illene az efféle fontos részletekre, mert a saját pártja belé vetett bizalma is elillan."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.