Közélet

Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

2017. június 22., csütörtök
Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden
varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta.

Csütörtök reggel ülésezett a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság.

Szabóné Fehér Éva

főépítész kifejtette, módosítani kell a Kossuth Lajos sugárúti volt ruhagyár területének besorolását, hogy ott irodaház épülhessen – ahogy lapunk először beszámolt róla, itt fog felépülni a

Bristish Petrol modern irodaháza

. 1 millió forintból utazhat

Nagy Sándor

(Együtt) városfejlesztési alpolgármester – az összeget nem nyaralási célra szavazták meg, a Smart city projekt ügyeiben kell más városokba látogatnia. Problémának tartotta

Szentistványi István

(független) bizottsági alelnök, hogy hiába javasolja az állami főépítész a környezeti vizsgálat lefolytatását egyes területeken, mégsem teszi ezt meg a város. Helyesebbnek tartaná, ha ebben a kérdésben gyakrabban hallgatnának a felsőbb szervezetre. 90 millió forintot szán a Széchenyi tér II. világháború előtti

állapotát visszaállító tervekre

az önkormányzat. A beruházást a Modern városok program keretében a kormány támogatja, így a befektetett összeg megtérül – hangsúlyozta Szentgyörgyi Pál (MSZP). Szentistványi István vitatta, hogy a múltidéző, historizáló megközelítés lenne a legmegfelelőbb, s alakosságot is meg kellene kérdezni a rendezésről.

Igaz Ágnes

, a Fejlesztési iroda vezetője szerint viszont ez a történelmi belváros része, s ugyan tiszteletben tartja a lakosság véleményét, mindez azonban építészeti kérdés. Egy „vállalható” megoldásnak tartja a megjelenési formát, s eközben a parkosított részek és a szobrok is megmaradnak a helyükön.

varosuzemeltetesi_bizottsag01_gs

A Cserepes sori piac és a dorozsmai nagybani megítélésénél kettős mércét vélt felfedezni Szentistványi, nem ugyanúgy tekintenek szerinte a két piacra.

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester válaszából az derült ki, hogy a móravárosi piac eredményei a „politikai helyzet” miatt alakultak a tervezettnél rosszabbul, amellyel kapcsolatban a független városatya megjegyezte, hogy ezért mindkét oldal felelős, mert a piacigazgató és a mögötte álló városvezetés döntései váltották ki az elégedetlenséget. A KCR-adatbázis felülvizsgálata miatt több utca, tanya nevéről, címéről döntést kellett hozni. A Toroczkai köz elnevezés megszavazását javasolta az egyik magánútnál

Ménesi Imre

(MSZP) bizottsági elnök. Az irodisták gyorsan korrigáltak: Torockói közben szeretnének élni a lakosok, s nem Toroczkaiban. A legtöbb alternatíva talán itt merült fel, mert előbb Forgács utca, majd Fűzfa köz javaslat futott végig, azonban június 7-én inkább a Torockói köz mellett döntöttek a lakosok. Végül nagy nevetések közepette mindenki megszavazta, hogy támogatják a helyiek kérését – azaz egyelőre nem neveznek el Jobbik alelnökről utcát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.