Sport

Labdarúgás: türelmesnek kell lennie a Szent Mihálynak

Labdarúgás: türelmesnek kell lennie a Szent Mihálynak

2017. június 2., péntek
Labdarúgás: türelmesnek kell lennie a Szent Mihálynak
szent_mihaly-budaors003kf

Az idény utolsó kihívása vár a Szent Mihályra vasárnap, amely azonban óriásit nyom a latban a jövőt tekintve. Az osztályzó visszavágóján a fővárosban összeszedett kétgólos hátrányát kell eltüntetnie a szegedieknek.

Nem a legjobban sikerült a Szent Mihály számára az NB I-ért vívott osztályzó első felvonása az Újpest ellen. A sárga-pirosak nem tudták bevenni ellenfelük kapuját, így nem sikerült az ilyen párharcok esetében kiemelt fontossággal bíró idegenbeli gólt megszerezni - ami viszont talán ennél is komolyabb probléma, hogy a hajrában másodjára is betalált az Újpest, amely 2-0-ra nyerte a párharc első felvonását. Nincs könnyű helyzetben a visszavágó előtt a Szent Mihály, azonban ha jövőre az élvonalban szeretne szerepelni a klub, akkor nincs más választás: le kell dolgozni ezt a hátrányt! Fontos még megjegyezni, hogy amennyiben megismétlődne az első meccs eredménye, azaz 2-0-ra nyerne a Szent Mihály, így 180 percet követően egálra állnának a felek, akkor nincs hosszabbítás, hanem egyből büntetőrúgásokkal döntik el azt, ki lehet ott jövőre a női labdarúgás honi legjobbjai között. "Az első meccsre azért utaztunk a fővárosba, hogy olyan eredményt érjünk el, ami esélyt ad arra, hogy az ősztől az élvonalban szerepelhessünk. Ez sajnos kevésbé sikerült, mindezzel együtt nincs veszve semmi, hiszen nem egy példát láthattunk már a futball világából arra, hogy egy csapat kétgólos hátrányát ledolgozza. Visszatekintve az odavágóra, a meccs elején volt egy óriási ziccerünk, amit viszont nem sikerült értékesítenünk. Ha ott gólt tudtunk volna szerezni, akkor egészen máshogy festene a helyzetünk. Ez a futball egyik szépsége is, az egyik oldalon bemegy az, ami a túloldalon nem. Úgy gondolkozunk a klubnál, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, de igyekszünk mindenre felkészíteni a lányokat, így a büntetőrúgásokat is gyakoroljuk. Ha a lányok kellő elszántsággal tudnak pályára lépni vasárnap, akkor nincs kétségem a felől, hogy sikerül elérni célunkat. Persze, készülünk arra is, hogyha nem sikerül megnyernünk az osztályzót, ez esetben építkezünk tovább" - fogalmazott portálunknak

Cserenkó Szabolcs

, a Szent Mihály vezetőedzője.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szent Mihály - Újpest női labdarúgó mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A mieink dolgát alaposan megkönnyítheti, ha a találkozó elején sikerülne megfelezni a hátrányt. Mindez persze kimondva egyszerű, de a Szent Mihálynak arra is figyelnie kell, hogy nehogy átessen a ló túloldalára, mert ha feladja a védekezést, azt könnyen kihasználhatja az Újpest - ebben az esetben pedig négy válasz lenne szükséges ahhoz, hogy szegedi sikerrel végződjön a párharc. "Nekünk támadni kell, de nem szabad eszünket vesztve rohamoznunk, hiszen kapunk egy gólt, akkor még nehezebbé válik a dolgunk. Ellenfelünk több éven keresztül NB I-es csapatokkal játszott hétről-hétre, míg mi a másodosztályban töltöttük az évet, a két osztály között pedig óriási a különbség. Az Újpest egy friss, dinamikus, gyors csapat, ezáltal úgy vélem, türelmesnek kell lennünk, nem szabad kapkodnunk. Van kilencven percünk, hogy megoldjuk a feladatot, ez elég sok idő. Az újpesti lányok műfüvön dolgoznak, ellenben vasárnap füves pályán fogunk játszani tápéi otthonunkban, ezt is a javunkra fordíthatjuk. Biztos, hogy lesznek személycserék a visszavágóra, de mindezekkel együtt is a támadásokat kell erőltetnünk" - tette hozzá Cserenkó Szabolcs. A Szent Mihály mestere

Lévai Nikolettre

és

Cselenák Kingára

családi okok miatt nem számíthat, azonban a futsalbajnokság végeztével bővülhet a keret létszáma az idény utolsó mérkőzésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.