Sport

Labdarúgás: történelmi vereség, kikaptunk Andorrától

Labdarúgás: történelmi vereség, kikaptunk Andorrától

2017. június 9., péntek
Labdarúgás: történelmi vereség, kikaptunk Andorrától
andorra_magyarorszag

A magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrában, ahol pénteken 1-0-ra maradt alul világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A pireneusi miniállam csapata, amely amatőr játékosokból áll és 186. a világranglistán, története során először szerzett gólt Magyarország ellen, ráadásul Marc Rebes 26. percben fejelt találatával meg is nyerte a találkozót. Andorra ezt megelőzően 2004 októberében Macedónia legyőzésével szerzett három pontot tétmérkőzésen. A magyar válogatott az első perctől mezőnyfölényben futballozott, de ez nem lendületes játékának, hanem a visszahúzódó és a területet átengedő andorrai csapatnak volt köszönhető. Bernd Storck csapata sokkal többet birtokolta a labdát, ugyanakkor komoly veszélyt egyáltalán nem jelentett a hazai kapura, egyrészt a támadó harmadban jellemző tanácstalanság, másrészt a pontatlan játék miatt. Az igazi hidegzuhanyt egy andorrai kontra jelentette, aminek végén Rebes betalált, így a pireneusi miniállam először volt eredményes a magyar válogatott ellen. Ezt követően Eppel Márton előtt adódott ziccer, de lövését hárította a hazai kapus. Ezután ismét csak meddő magyar mezőnyfölény jellemezte a meccset a szünetig. A magyar szurkolók nem épp irodalmi stílusban tudatták a játékosokkal, hogy gyengének értékelik teljesítményüket. A folytatásra sokkal lendületesebben jött ki a magyar csapat. Ugyan helyzeteket ez sem eredményezett, de távoli lövésekből ezúttal már veszélyeztetett a válogatott, Dzsudzsák Balázs például centikkel tévesztette el a jobb sarkot, a többi esetben pedig Gomes védett. Az idő múlásával egyre görcsösebbé váltak a magyarok, egyedül a csereként beállt Balogh Norbert tudott rendszeresen párharcokat nyerni a jobb oldalon, de gól ezekből a lehetőségekből sem született. Dzsudzsáknak volt még veszélyes lövése, de az egész meccsen nagyszerűen védett a hazai kapus, aki csapata legjobbja volt, így elévülhetetlen érdemeket szerzett az ország legnagyobb futballsikerében. A magyar válogatott alig egy éve még nyolcaddöntős volt a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal viszont története talán legkínosabb vereségét szenvedte el. "Tudtuk, mire számíthatunk, nem leptek meg minket, mégis vesztes helyzetbe kerültünk. A második félidőben kevéske lehetőségünket sem tudtuk kihasználni, így nagy blama lett a vége, amit nem lehet megbocsátani" - mondta az M4 Sportnak Storck, aki a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljen. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amelyben Tóth Bence újoncként szerepelt, a kínos vereség ellenére megtartotta harmadik helyét a csoportban, de immár nyolc pont a hátránya pótselejtezőt érő második helyen álló Portugáliával szemben. A magyarok legközelebb augusztus 31-én Lettországot fogadják a kvalifikációs sorozatban.

Európai vb-selejtezők, B csoport, 6. forduló

Andorra-Magyarország 1-0 (1-0)

Andorra La Vella, v.: Kalogeropulosz (görög)

Andorra:

Gomes - Rubio, Llovera, Lima, San Nicolas - Vales, Rebes - Clemente (Riera, 82.), Pujol (Ayala, 88.), Martinez - Alaez (Maneiro, 68.).

Magyarország:

Gulácsi - Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. - Nagy Á., Kleinheisler - Dzsudzsák, Stieber (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) - Eppel.

Gólszerző:

Rebes (26.)

Sárga lap:

Alaez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.), Rubio (60.), Vales (79.), illetve Bese (45.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.