Sport

Labdarúgás: elég volt a háromgólos előny - NB III-as a Makó!

Labdarúgás: elég volt a háromgólos előny - NB III-as a Makó!

2017. június 17., szombat
Labdarúgás: elég volt a háromgólos előny - NB III-as a Makó!
kanizsa_mako_szinvilag

Ugyan voltak meleg pillanatai a Makónak az NB III-ért vívott osztályzón, de a 2-0-s vereség azt jelenti: a harmadosztályban kezdheti meg a következő évet a Maros-parti együttes!

Pontosan ugyanaz a kezdő futott ki a Csongrád megyei bajnoknál, amely egy hete 4-1-re győzte le a Nagykanizsát az NB III-ért vívott osztályzó első meccsén - Hacker Bencéék tehát magabiztos előnyről kezdhették a második felvonást. Nem is nézett ki úgy, hogy ebből baj lehet, a Makó bátran kezdett, azonban mintegy tíz perc elteltével egy szöglet utáni kavarodást követően megszerezte a vezetést a Nagykanizsa - most a zalaiak kezét fogta Fortuna, 1-0. Sikerült ebből felállnia a Maros-partiaknak, és volt pár veszélyes akciójuk, de Szabó Ádám bravúrja ekkor megakadályozta az ilyen jellegű találkozón oly fontos idegenbeli gól megszerzésében a Makót. Mi több, nyolc perccel a szünet előtt egy védelmi megingást kihasználva, a röviden érkezett kanizsai támadó fejjel ismét bevette a makói kaput, így már csak egyetlen gól volt a különbség a két csapat között, forró folytatásra volt kilátás a szünet után. A szünet után a Nagykanizsa továbbra is sokat birtokolta a labdát, és többször került oda a hagymavárosiak kapuja elé, de néhány kellemetlenebb szituációt leszámítva egyszer kellett komolyabb bravúrt bemutatnia Garamvölgyi Csabának. A Makó főképp Gémes Bence révén tudott veszélyeztetni, de kevésbé volt benne a gól a Csongrád megyei bajnok játékában, azonban az idő telte inkább a hazaiak lábára kötött ólmot, mintsem a makóiakat presszionálta volna - a masszív védekezést bemutató Méhes-alakulat pedig hátul már nem hibázott a második félidőben, így a kétgólos vereség is belefért, hiszen összesítésben egyet megőrzött a hazai pályán kiépített előnyéből. Mindez azt jelenti, a következő NB III-as bajnokságban négy csapat (a Makó mellett a Mórahalom, a Hódmezővásárhely és a SZEOL SC) képviselheti Csongrád megyét a harmadosztályban.

Nagykanizsa, 800 néző
2017. június 17., 17.00
Nagykanizsa
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gaál Ákos * Asszisztens: Király Zsolt, Szabó Péter
2
-
0

Osztályzó az NB III-ért, visszavágó

Nagykanizsa - Makó FC 2 - 0 (2-0)

Nagykanizsa, 800 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Szabó Péter).

Nagykanizsa:

Szabó Á. - Papp T., Csáki, Kulcsár O., Szalai, Zsirai A., Zsirai P., Orbán A., Hobor, Péntek, Nagy G.

Vezetőedző:

Gombos Zsolt.

Makó:

Garamvölgyi - Rakonczai, Sirokmán, Hacker, Szil, Varga R., Széll, Tóth T., Bánóczki, Gémes, Palotás.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gól:

Szalai (11'), Nagy G. (37').

Sárga lap:

Összesítésben: 4-3 a Makó javára

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
VÉGE! Gaál Ákos lefújja! Nem volt könnyű, de az ultrák által pazarul, az egész meccsen át támogatott Makó masszív védekezést hozott a második félidőben, így a kétgólos vereség is belefért a visszavágón: NB III-as a Csongrád megyei bajnok!
87'
Percekre a feljutástól a Makó: a Nagykanizsa szinte ólomlábakon mozog, és bár a Makó térfelén zajlik a játék, de nem tudja már megbontani a védelmet a hazai együttes.
81'
Rakonczai és Garamvölgyi nem érti meg egymást, a védő kicsúsztatja szögletre a labdát. A kornert a makói kapus kiüti, majd a hosszúról ki is vágja azt Szil, elmúlt a veszély!
79'
Továbbra is a Nagykanizsa kezdeményez, de hát nincs is nagyon más választásuk a hazaiaknak - viszont egyre kevesebb a lendület és az erő a hazaiakban, a Makó pedig megnyugodni látszik a kétgólos hátrány ellenére.
73'
Labdabirtoklásban továbbra is a hazaiak állnak jobban, de keveset forognak veszélyben a kapuk. Ugyanakkor a párharc utolsó negyed órája előtt állunk, ráadásul még nem dőlt el a legnagyobb kérdés, így izgalmas lesz az utolsó szakasz - borítékolhatóan megnő majd az iram is!
69'
Sikerült kijönnie a szorításból a Makónak, amely egyre többször eljut a hazai kapuig, de eddig az odavágóval ellentétben, most a szögletek nem hoznak eredményt.
65'
Ez is veszélyes volt, az iménti szituáció utáni szögletnél jött ki Garamvölgyi, akinek a térdére pattan a labda, de végül rávetődik arra, így megszerzi azt. Tapintható a feszültség a pályán, ez pedig egyelőre kihat a Makó játékára.
64'
A következő akcióból építette fel akcióját a Nagykanizsa, egy bal oldali beadás szállt a hosszú felé, Garamvölgyi kiütötte a labdát, amire lecsapott Péntek, aki kapásból visszalőtte a bal sarok felé, óriási bravúrra volt szükség a makói kapustól, hogy ne dolgozza le hátrányát a Nagykanizsa!
63'
Ezeket kellene kíméletlenül kihasználni, és akkor nem kellene izgulni! Gémes két védőt kötött le, majd vert is át, centerezése azonban egy picit Széll mögé érkezett, aki így is kapura tudta fejelni, de 13 méterről leadott fejese már nem ment eléggé sarokra.
59'
Az első makói végigvitt akció a szünet után: egy bedobást követően Gémes Bence még estében középre tudja kanyarítani a labdát, lenne is érkező, de nagyot ment a hazai védelem. Ezekből kellene több, és persze könnyű mondani, de higgadtabb, pontosabb játék - jobban meg kellene becsülnie a labdát a Makónak!
55'
Továbbra is főleg a Kanizsa kezdeményez, ráadásul labdabirtoklásban is jóval a hagymavárosiak fölé tud nőni a második félidő elején a hazai együttes. Nehéz időszak most ez a Makó számára, de talán az idő telte megoldja majd ezt a problémát!
49'
Nagyjából hasonló mederben folyik a meccs, mint ahogy az az első félidőben abbamaradt: ugyanakkor Garamvölgyinek néhány beadás lehúzásán kívül nem akadt komolyabb feladata.
46'
Folytatódik a találkozó, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, jókor jön a szünet a Makó számára, hiszen mindössze egy gól maradt meg a háromból, ami az előnyt illeti. Ami probléma, hogy kevés kaput eltaláló lövése volt a Makónak, ugyan volt egy periódus, amikor sikerült végigvinni a támadásokat, de ennél várhatóan több kell a hátralévő 45 percben!
41'
A gól sajnos felbátorította a Nagykanizsát, míg a Makó játéka kapkodóvá vált - jó lenne most már így lezárni az első félidőt!
37'
Gól, 2-0! Abszolút nem volt benne a játékban, de megduplázza az előnyét, pontosabban tovább csökkenti hátrányát a Nagykanizsa! Egy balra felívelt labdánál elcsúszik a makói védő, ezt kihasználva szabadon ívelhetnek középre a hazaiak, a röviden érkező Nagy pedig befejeli a labdát Garamvölgyi kapujába - kezd meleg lenni a helyzet!
36'
Lassan ráfordulunk a félidő hajrájára: a Makó lendületes játékával egyre kevésbé tud mit kezdeni védekezésben a Nagykanizsa, Széll Kristóf elég sokat kap, de bírja a gyűrődést. Sebességben ellenfele fölé tud nőni a Makó, de kellene az egyenlítő gól ahhoz, hogy végképp megnyugodjon Méhes Tibor együttese!
33'
Érik az egyenlítés: a hazaiaknak egy kontrájuk volt, ezen kívül a makóiakról szól a meccs utóbbi időszaka: két veszélyes sarokrúgása is volt a Makónak, előbb Tóth Timotheusz fejese volt, ami gondot okozott, majd szintén fejjel próbálkozott a vendég együttes, de nincs meg az idegenben szerzett gól.
30'
Itt már Szabó Ádámra is szükség volt! Gémes Bence vett le finom mozdulattal egy felívelt labdát, majd egyből kapura is tette, de a kanizsai kapus bravúrral védte a bal alsó felé tartó lövését, a kipattanóra érkező Palotás helyzeténél is nagyot védett a hazaiak kapusa!
25'
Itt az első komolyabb makói helyzet! Széll lép ki a hazaiak védelmének bal oldalán,majd védőjét otthagyva visszagurít Gémesnek, de kapáslövése elkerüli a felső sarkot! Szép akció volt,többnyire egyébként mezőnyjáték folyik a pályán. Kérdés, a Kanizsa mennyire akar kockáztatni, mert ez az akció is megmutatta - van veszély a Makó támadásaiban.
21'
Kezd kicsit felocsúdni a Makó, a hagymavárosiakat megfogta a bekapott gól, de az idő teltével egyre többet tudja tartani a labdát a csapat, ráadásul a szurkolók is nagy odaadással segítik őket!
18'
Egy szöglet utáni fejes, valamint két veszélyes bal oldali beadás a Nagykanizsától,de jól dolgozik a makói védelem is, amely hatástalanítani tudta ezeket az akciókat.
15'
Megváltozott a játék képe, a Kanizsa sokkal kezdeményezőbb lett - volt persze szerencséjük is, de el kell ismerni, az odavágón a Makót is segített Fortuna. Pörgősebb a hazaiak játéka, bár ez komoly helyzetekben nem mutatkozik meg.
11'
Gól, 1-0 a Kanizsának! Gyakorlatilag az első említésre méltó lehetőségét gólra váltja a hazai együttes, egy szöglet után a hosszúra érkezett a labda, ahonnan nem sikerült egyből felszabadítani, majd a lecsorgót még a gólvonalról is majdnem ki tudta vágni a makói védelem, de Szalai csúsztatása már átjutott a vonalon, 1-0. Nem túl kedvező forgatókönyv, de még mindig a Makó áll továbbjutásra!
7'
Eddig teljesen megfelelő, ami a pályán zajlik: a Makó játssza saját futballját, amivel nem sokat tud kezdeni a Nagykanizsa - nincsenek is azok a gyors ritmusú támadások, lerohanások,a múlt heti meccs elején jellemezte Zala bajnokát.
3'
Bátran kezd a Makó, többnyire az ellenfél térfelén tudja járatni a labdát, bár komolyabb lehetőséget nem tudott egyik akcióból sem felépíteni, de nyugodtan lendül játékba a Maros-parti csapat.
1'
A piros-fehérben futballozó Makó kezdte a meccset, a zalaiak az odavágón is használt sárga-fekete csíkos szerelésben lépnek pályára.
16.54 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a harmadosztályért vívott párharc második felvonása! Makóról is szép számú szurkolótábor, így a Lángszórós Alakulat is elkísérte a kedvenceket - a hangulatra garantáltan nem lehet panasz! Nagykanizsán ugyan esett az eső a meccs előtt, de mostanra ez elállt - kissé borongós időben kezdhetik meg a csapatok a meccset. A mérkőzés Gaál Ákos sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.