Bulvár

Kilencedik biztonsági juniális Szegeden + VIDEÓ

Kilencedik biztonsági juniális Szegeden + VIDEÓ

2017. június 15., csütörtök
Kilencedik biztonsági juniális Szegeden + VIDEÓ
biztonsagi_junialis

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelten kezeli a diákok nyári szünidőre történő felkészítését. A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya június 14-én tartotta meg idei szünidőt indító Biztonsági Juniálisát - írja a police.hu.

A rendezvény idén a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, Balesetmegelőzési Bizottsága, a Szolnoki Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Szegedi Vízirendészeti Őrse, a SZTE orvostanhallgatói, valamint a programoknak helyet biztosító Szegedi Vadaspark támogatásával valósult meg. Júniusban a megelőzési munka egyik központi eleme kicsik és nagyok nyárra történő felkészítése. A statisztikai adatok alapján ebben az időszakban hajlamosabbak lehetünk kevésbé figyelni a különféle szabályok betartására, könnyebben válunk közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává. A szervezők fontosnak tartják, hogy a tanév során végzett oktató-felvilágosító tevékenység mellett, a vakáció megkezdése előtt közvetlenül is foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel. A rendezvény során az életkori sajátosságokat figyelembe vevő programokon keresztül világítottak rá a szakemberek, milyen fontos bizonyos alapvető szabályok betartása földön és vízen egyaránt. Mindezekre figyelemmel évek óta megrendezi a CSMRFK - a társszervekkel szoros együttműködésben – a „Szünidőt indító biztonsági juniálisát”. A mostani már a kilencedik volt. A program vendégei idén a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói voltak, akik féléven keresztül vettek részt a „Kék-tér” című munkaprojektben. A diákokat Veprik Róbert a Szegedi vadaspark igazgatója köszöntötte, majd az eseményt Gulyás Zsolt r. ezredes nyitotta meg. A juniálison továbbá felszólalt még M. Toronykői Márta r. alezredes, Vad Róbert r. őrnagy és Gyurikné Vass Angéla az iskola igazgatója is. A megnyitó végén Lajkó Krisztián személyi edzővel tornázhattak a diákok, mellyel kezdetét vette a játékos nap. Ezt követően a programok közt mindenki találhatott érdeklődési körének megfelelőt. Voltak szakmai előadások, egyebek mellett foglalkoztak a csellengéssel, vagyonvédelemmel, közlekedési ismeretekkel, alapvető elsősegélynyújtási tudnivalókkal, de hallhattak a nyári állattartás legfontosabb ismérveiről is, és megtudhatták, hogy vízi baleset esetén, a vízből mentésnek milyen szabályai és lépései vannak. A program a „Generációk biztonsága” - a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott - nyertes pályázat eredményeként valósulhatott meg. A nap egyben a „Kék Tér” mintaprojekt zárórendezvénye is, amelyen a programban részt vevő tanulók vettek részt, megmutatva az év során elsajátított bűn-, és balesetmegelőzési ismereteiket. http://www.youtube.com/watch?v=iodJR6XMmCE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.