Sport

Kézilabda: harmadik helyen zárt a Veszprém Kölnben + FOTÓK

Kézilabda: harmadik helyen zárt a Veszprém Kölnben + FOTÓK

2017. június 4., vasárnap
Kézilabda: harmadik helyen zárt a Veszprém Kölnben + FOTÓK
veszprem-barcelona_007

A Telekom Veszprém harmadikként zárt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen 34-30-ra legyőzte a Barcelonát.

A két együttes közös története során ez volt az ötödik magyar siker, egyszer döntetlent játszottak, a katalánok pedig 13 meccset nyertek. A Veszprém három ezüst után története első bronzérmét szerezte a BL-ben. A távozó vezetőedző, Javier Sabaté most irányította utolsó alkalommal a magyar csapatot.

Férfi Bajnokok Ligája, a 3. helyért: Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 34-30 (18-17)

A Veszprém gólszerzői:

Palmarsson 8, Lékai, Nagy L., Ugalde 6-6, Nilsson 5, Gajic 2, Ancsin 1 A Veszprém csapatából Schuch Timuzsin, Marko Kopljar és Ligetvári Patrik mellett a pályafutását befejező jobbszélsőt, Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre. A magyar együttes hatékony támadójátékkal és Mirko Alilovic bravúrjainak köszönhetően jó kapusteljesítménnyel kezdte a találkozót, így a 14. percben már négy góllal vezetett (9-5). A katalánok kapuja előtt Lékai Máté, Aron Palmarsson és Cristian Ugalde remekelt, és egy ideig a folytatásban sem változott a játék képe. A csapatok a megszokottnál kisebb hangsúlyt fektettek a védekezésre, így gólokban gazdag volt a találkozó (12-8). A hajrában néhány veszprémi pontatlanságot kihasználva a Barcelona felzárkózott, majd egyenlítenie is sikerült (16-16). Ekkorra Alilovic teljesítménye jelentősen visszaesett, de Ugalde találatainak köszönhetően egy góllal a magyar csapat állt jobban a szünetben (18-17). A második felvonásban már Mikler Roland őrizte a veszprémi kaput, aki remek formában lépett pályára, de a támadójáték pontatlanabbá vált, így az ellenfél ismét egyenlített (22-22). Ahogyan a Paris Saint-Germain elleni szombati elődöntőben a magyar együttesnek, úgy ezúttal a katalánoknak kellett folyamatosan futniuk az eredmény után (25-22). Javier Sabaté időkérése után a továbbra is parádésan lövő Nilsson, valamint Nagy László góljaival már öt gól volt a különbség (27-22), de a spanyol csapat ettől sem tört meg, és tovább küzdött a felzárkózásért (31-27). A végjátékban Palmarsson háromszor is eredményes volt, ezzel az 57. percben eldőlt a találkozó (33-28). A Barcelona legjobbja a francia Timothey N'guessan volt hat góllal, Valero Rivera és Raúl Entrerrios pedig egyaránt ötször talált be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.