Sport

Kézilabda: BL-döntőben a Vardar Szkopje + FOTÓK

Kézilabda: BL-döntőben a Vardar Szkopje + FOTÓK

2017. június 3., szombat
Kézilabda: BL-döntőben a Vardar Szkopje + FOTÓK
vardar_skopje-barcelona_003

A macedón Vardar Szkopje 26-25-re legyőzte a Barcelona csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének második szombati elődöntőjében.

Jobban kezdtek a katalánok, a 13. percben már három góllal vezettek (5-8), ezt követően azonban a Vardar megkezdte a felzárkózást, és az egyenlítés után, a hajrában már jobban állt ellenfelénél (13-12). A második felvonásban végig fej-fej mellett haladt a két együttes, de a horvát Luka Cindric két másodperccel a vége előtt a Vardarnak szerezte meg a győztes gólt. A macedón csapatban a spanyol Alex Dujshebaev és a horvát Ivan Cupic hét alkalommal volt eredményes, Sterbik Árpád 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, míg a katalánoknál a honfitársai ellen játszó Kiril Lazarov - aki az idény végén távozik Barcelonából - hat gólt dobott. A Vardar első alkalommal győzte le a Barcelonát, eddig egy döntetlen mellett kilencszer kikapott tőle. A Telekom Veszprém - amely délután 27-26-ra kikapott a francia Paris Saint-Germaintől - vasárnap a katalánokkal találkozik a bronzéremért. A két együttes közös története során 13 meccset nyert a Barcelona, és egy döntetlen mellett négyszer győzött a Veszprém. Az idei szezonban azonos csoportban szerepeltek, és mindkét találkozójuk a katalánok sikerével zárult. A döntő két csapata, a PSG és a Vardar most találkozik harmadszor, eddig egyszer a franciák nyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak.

Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő: Vardar Szkopje (macedón)-Barcelona 26-25 (13-12)

Korábban: Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 27-26 (11-11)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.