Sport

Kajak-kenu: a válogatón tért vissza Kárász Anna

Kajak-kenu: a válogatón tért vissza Kárász Anna

2017. június 16., péntek
Kajak-kenu: a válogatón tért vissza Kárász Anna
medveczky_erika_valogato_fb

Megkezdődtek a felnőtt, parakenu és U23-asa világbajnokságra történő válogatók a Maty-éren: pénteken újra lapátot ragadott Kárász Anna is, Kopasz Bálint pedig ezúttal is fölényesen nyert K1-1000 méteren.

A Plovdivban esedékes Európa-bajnokságra, valamint a racicei világbajnokságra kvalifikálhatnak a honi kajak-kenusok a Maty-éren, a hétvégén zajló válogatón. Pénteken a Démász Szeged VE versenyzői közül először Kárász Anna szállt vízre: a vállműtétjéből egy év után visszatérő kajakos K1-500 méteren a B-döntőben indult, ahol viszont magabiztos evezéssel ért be elsőként a célba, így összesítésben nyolcadikként végzett. A frissen igazolt Medveczky Erika

(nyitóképünkön)

ugyanezen szám A döntőjében indult, ahol harmadik helyen zárt, megelőzve Vad Ninettát és Zur-Fazekas Krisztinát. Bodonyi András szintén bronzérmet szerzett, C1 1000 méteren a nagy esélyes Vasbányai Henrik nyert. K1 200 méteren két szegedi is indult: Birkás Balázs negyedik lett, míg Nádas Bence a hetedik helyen zárta a döntőt. Ezúttal is magabiztosan győzött Kopasz Bálint: az algyőiek olimpikonja K1-1000 méteren bő egy másodpercet vert Ceiner Benjáminra, és ezúttal sem volt nála jobb a távon - ezzel pedig kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra a tavaly a kontinenstornán bronzérmet nyert versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.