Sport

Kajak-kenu: a válogatón is duplázott Kopasz Bálint

Kajak-kenu: a válogatón is duplázott Kopasz Bálint

2017. június 22., csütörtök
Kajak-kenu: a válogatón is duplázott Kopasz Bálint
kajak-kenu_vilagkupa_vasarnap025kf

A tájékoztatót követően az első válogatón sem volt jobb Kopasz Bálintnál, aki K1-1000 és 500 méteren is magabiztos győzelmet aratott - ezzel nagy lépést tett a kontinenstornák felé.

Kopasz Bálint

ott folytatta, ahol abbahagyta: a tájékoztatókon aratott győzelmeit követően hétvégén a szintén a Maty-éren rendezett első válogatón sem volt nála gyorsabb: K1-1000 és 500 méteren is elsőként ért célba az algyői kajakos. "Erre készültünk gőzerővel, számunkra a válogatók az egyik legfontosabb versenyek Magyarországon. Ezer méter volt a fő szám, hiszen ebben lehet kijutni a világbajnokságra, ami a fő célkitűzésünk. Év elején is látszódott, hogy jól sikerülhet a verseny, hasonló formát nyújtottam, mint a tájékoztatón, bízom benne, hogy maradna is fog ez a forma, és ugyanilyen sikeresek lesznek a következő versenyek. Egy biztos: az edzésmunkán nem változtatunk" - fogalmazott Kopasz Bálint. A hosszabb táv döntőjében magabiztos előnyének tudatában a táv végén már nem is teljes erőbedobással lapátolt az Algyő SK olimpikonja, ám győzelme így sem forgott veszélyben. Az itt megtakarított erőknek nagy hasznát veheti a későbbiekben - hiszen hamarosan a második válogatót is megrendezik, ahol kialakulnak a világbajnoki keretek. "Terveztem is, hogy az ezer méter végén visszaveszek a tempóból, hiszen vasárnap volt az ötszáz egyes. Ezen a távon mindenki bizonyítani szeretne, mivel az olimpián az ötszáz négyes fog szerepelni, mindenki szeretne bekerülni ebbe a hajóba. Ezért is hagytam magamban erőt, ez szerencsére sikerült is. Szükség is lesz a plusz, bent hagyott energiákra, hiszen a nemzetközi mezőny még erősebb, mint a hazai. Továbbra is keményen kell készülnünk, ilyen formával már dobogón lehet végezni egy világ, vagy Európa-bajnokságon" - fejtette ki a Riót is megjárt fiatal kajakos. Kopasz Bálint a junior Európa-bajnokságon nem indul, viszont az U23-as világbajnokságon, K1-1000 méteren szeretne ott lenni: ehhez másodjára is nyernie kell az U23-asoknak kiírt válogatón, amit július 6. és 9. között rendeznek Szolnokon. "Túl sok lett volna, ha az Eb-n is elindulok, nem lett volna elegendő pihenőm. Minden nemzetközi verseny előtt pihenni kell, vissza kell fogni az edzésmunkát, így huzamosabb ideig nem lett volna szerencsés, ha minden héten versenyzem" - mondta a programmal kapcsolatban. Kopasz Bálint hozzátette, jelenleg ott tartanak, ahol szeretnének, ezt pedig alátámasztották a válogatót követő budapesti vizsgálatok is, ahol nagyon jó eredményeket kaptak vissza. "A csontsűrűségem, és az izom-zsír arány is tökéletes, ez nagyon biztató, és szükséges egy sportolónak, hogy kevés legyen a zsírja, viszont sok legyen az izomtömege. Folyamatosan erősödünk, minden évben jön egy pici izom, ez hozza a másodperceket. Nincs is szükség arra, hogy több izmot szedjek magamra, a világkupán aratott győzelem is azt mutatja, hogy jó formában vagyok, és még erre is jön plusz izom" - zárta Kopasz Bálint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.