Közélet

Jobbik: a pártok még ma sem egyformán kezelik Trianont! + FOTÓK

Jobbik: a pártok még ma sem egyformán kezelik Trianont! + FOTÓK

2017. június 2., péntek
Jobbik: a pártok még ma sem egyformán kezelik Trianont! + FOTÓK
jobbik_megemlekezes015kf

Az 1920-as trianoni események még ma is vetnek fel kérdéseket az aktuálpolitikában – jelentette ki Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke péntek délután, amikor a párt az Árpád téri délvidék országzászlónál megemlékezett a magyar történelem legsúlyosabb katasztrófájára.

97 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a francia Nagy-Trianon kastélyban azt a békeszerződést, ami által Magyarország elvesztette területének és lakosságának kétharmadát. A diktátum jelentősen rányomta a bélyeget hazánk sorsára: többek között a gazdaságunk, hadseregünk is jelentősen megsínylette az első világháború nyerteseinek döntését. A Jobbik szegedi szervezete péntek délután tartott megemlékezést. A délvidéki országzászlónál

Tóth Péter

, a párt helyi elnöke, Csongrád megye 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje és

Rácz Tibor

alelnök mondott beszédet. Tóth Péter felelevenítette: a történelem során Magyarország mindig csatlakozott olyan politikai szövetségekhez, amelyek számára kedvezőtlenek voltak. „A kormány ugyan most azt mutatja, hogy szembenéz az Európai Unióval, de a legtöbbször végighajtja Brüsszel követeléseit” – fejtette ki a politikus, aki hozzátette, a pártok a mai napig nem kezelik egyformán Trianont. A Jobbik ugyanis kezdeményezte, hogy 2020-at a békeszerződés centenáriuma alkalmából Trianon-emlékévvé nyilvánítsák, azonban a Parlament leszavazta a javaslatot. „Helyi szinten sincs ez másként. A szegedi közgyűlésben minden évben indítványozzuk, hogy június 4-én tartsunk egy közös, városi megemlékezést. Ezt azonban a városvezetés rendszerint lesöpri az asztalról, holott Szeged népe mindig fontosnak tartotta a főhajtást: 2013-ban az országzászlót is visszaállítottuk a településen” – jelentette ki az elnök. Még elmondta: ha

Botka László

polgármester büszke arra, hogy székely felmenőkkel is rendelkezik, akkor azt ne csak egy-egy vita alkalmával említse meg, hanem akkor is gondoljon rá, amikor a szegediek megemlékeznének az ország legtragikusabb eseményére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.