Kultúra

Gálné Horváth Ildikó könyvét mutatják be az Emlékpontban

Gálné Horváth Ildikó könyvét mutatják be az Emlékpontban

2017. június 20., kedd
Gálné Horváth Ildikó könyvét mutatják be az Emlékpontban

Gálné Horváth Ildikó: A Hódmezővásárhely környéki tanyák és tanyaközpontok a tér és idő összefüggésében című könyvét mutatják be az Emlékpontban június 27-én, kedden.

A rendezvényen köszöntőt mond Miklós Péter történész, az Emlékpont intézményvezetője, majd bevezetőt mond Szenti Tibor tanyakutató, néprajzi író. A könyvet az olvasók figyelmébe ajánlja Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója. A bemutatón közreműködnek a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákjai is. A könyv a Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány támogatásával, az ÉK Egyesület gondozásában jelent meg. A rendezvényen, a könyv nyomdai előállítású példányáért tett önkéntes anyagi felajánlása (2.000,- Ft/db) teljes egészében a Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományos rendezvényeinek támogatását szolgálja. Gálné Horváth Ildikó 1967-ben született Szegeden, Kiskundorozsmán nőtt fel. 1985-ben jelentkezett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karára földrajz-biológia szakra, ahol 1989-ben általános iskolai tanár oklevelet szerzett, majd a hódmezővásárhelyi Hódtói Általános Iskolában – ma Németh László Gimnázium, Általános Iskola – kezdett el tanítani. 1997 és 2000 között a szegedi József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának földrajz szakos középiskolai tanári képzésében vett részt, majd – átalakulását követően – a Szegedi Tudományegyetemen oklevelet vehetett át. A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolába 2009-ben iratkozott be, ahol 2014. december 2-án PhD fokozatot szerzett. Most megjelent könyvéről az alábbiakat írja:

„Huszonhat éve élek és dolgozom Hódmezővásárhelyen. Külterületen lakó tanítványaimon keresztül kezdtem el érdeklődni a helyi tanyavilág és tanyaközpontok múltja, jelene és jövője iránt. Kutatásaim kiindulópontja diákjaim elbeszélései alapján körvonalazódott, mi vonzó az ottani életmódban, hogyan alakulhat e sajátos településforma jövője? Munkám során számos olyan eredményre, tényanyagra bukkantam, mely segítségével teljesebbé válhat Hódmezővásárhely településföldrajzának megismerése.”

A könyvet június 27-én, kedden, 18 órától mutatják be a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.