Közélet

Erősödik a forgalom Röszkén és Csanádpalotán

Erősödik a forgalom Röszkén és Csanádpalotán

2017. június 16., péntek
Erősödik a forgalom Röszkén és Csanádpalotán
Torlódás a röszkei határátkelõn

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak, ezért már a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a rendőrség a Röszke és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen - írja a police.hu.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június közepétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhelyek kilépő oldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Csanádpalotán még ennél is erősebb ilyenkor a forgalom, ami elérheti a napi 70 ezret is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a két határátkelőhely teljes kapacitáson működjön. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Románia felé szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori, battonyai vagy gyulai határátkelőt. A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.