Bulvár

Előzetesben a szegedi kábítószerkereskedő

Előzetesben a szegedi kábítószerkereskedő

2017. június 27., kedd
Előzetesben a szegedi kábítószerkereskedő
jog_birosag_torveny

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi fiatalembert, aki kannabiszt árult.

A megalapozott gyanú szerint a 20. életévét még be nem töltött férfit június 23-án az éjjeli órákban igazoltatták Szegeden a rendőrök egy gépkocsi utasaként. A ruházatának átvizsgálása során tőle közel fél kilogramm kannabiszt foglaltak le. Ezt követően házkutatást tartottak a tartózkodási helyén, ahol további kannabiszt és a kereskedéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Gyanú merült fel arra is, hogy az elmúlt egy hétben több személynek értékesített marihuanát Szegeden, akik szintén gyanúsítottként kerültek előállításra. A kannabisz a hatályos büntetőjogi rendelkezések szerint kábítószernek minősül. A kábítószer kereskedelem vétsége és kábítószer birtoklásának büntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye, továbbá a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a fiatal férfi előzetes letartóztatását. A nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.