Közélet

Egy hétig még biztos, hogy csak a testület dönthet a kifizetésekről Algyőn

Egy hétig még biztos, hogy csak a testület dönthet a kifizetésekről Algyőn

2017. június 15., csütörtök
Egy hétig még biztos, hogy csak a testület dönthet a kifizetésekről Algyőn
pénz_bér_fizetés

Ismét 100 ezer forint feletti számlák kifizetése miatt tartottak rendkívüli testületi ülést Algyőn, az áldatlan helyzet a jövő heti rendes ülésen oldódhat meg.

Míg hétfőn hat tétel kifizetése miatt tartottak

rendkívüli testületi ülést

, ezúttal kilenc számla rendezéséről döntött a megjelent öt fő. Többek között vérszállításra, orvosi rendelők takarítására, helyközi buszbérletre, a sportkör támogatására, illetve lakhatási támogatásra kell a pénz, ám a szervezeti és működési szabályzat legutóbbi módosítása értelmében jelen pillanatban nincs, aki döntsön a 100 ezer forint fölötti összegekről, így kénytelenek testületi ülést összehívni.

Gonda János

arról beszélt, hogy a jelen helyzetet maga

Molnár Áron

polgármester idézte elő, az ötfős többség ugyanis szerette volna módosítani a költségvetés végrehajtási rendeletét is, és akkor a pénzügyi bizottság dönthetne a kifizetésekről, s nem kellene testületi ülést összehívni. A település első embere arra emlékeztette a jogi bizottság elnöki tisztét is betöltő Gondát, hogy a Fidesz-frakciót vezető

Pongrácz Tamás

vonta vissza módosító indítványát, ez a valódi oka annak, hogy rendkívüli üléseket kell tartaniuk. Hozzátette, olyan SZMSZ-módosítást szavazott meg az ötfős többség, ami nem volt megfelelően előkészítve, vagyis az a felelős, aki rákényszerítette a most hatályos életszerűtlen szabályozást a képviselő-testületre. Emlékeztetett arra is, hogy két alkalommal visszahozta a testület elé az SZMSZ módosítását célzó előterjesztést, és az ötfős többség által szorgalmazott változtatásokat szavazták meg. A kilenc tétel kifizetését végül egyhangúlag megszavazták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.