Kultúra

Diákok ismerkedtek a munkásőrök világával + FOTÓK

Diákok ismerkedtek a munkásőrök világával + FOTÓK

2017. június 14., szerda
Diákok ismerkedtek a munkásőrök világával + FOTÓK
emlekpont_eotvos (1)

A nyári szünidő előtti utolsó héten a hódmezővásárhelyi Emlékpont a helyi általános- és középiskolás diákjait várta ingyenes tárlatvezetéssel. A programon három iskola öt osztályának több mint száz tanulója vett részt.

A Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957–1989 című időszaki kiállításon az Emlékpont két történésze, Nagy Gyöngyi és Zeman Ferenc kalauzolta a diákokat, megismertetve őket a munkásőrség létrejöttének történetével és az 1956-os forradalmat követő megtorlásokban való szerepvállalásával. A kiállítás tablóin végigkövethették a fiatalok az 1957. március 17-én az akkori csongrádi megyeszékhely Hódmezővásárhelyen létrehozott Szántó Kovács János Munkásőregység történetét a megalakulástól a zászlóavató ünnepségen át a szervezet 1989-es feloszlatásáig. A tárlat munkásőr egyenruháit nézve a diákok megismerhették a tiszti és a gyakorló viseletet is, valamint a munkásőr egység naplóinak fotói felvillantották a párthatalomhoz hű szervezet fegyveres gyakorlatainak és ünnepségeinek pillanatait is. A hódmezővásárhelyi Emlékpontban nyárig látogatható időszaki kiállítást a tanév záró hetére szervezett program keretében a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Gregus Máté és Eötvös József Szakképző Iskoláinak tizenkettedikes és tizenharmadikos osztályos tanulói, valamint a Varga Tamás Általános Iskola nyolcadikos diákjai tekintették meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.