Közélet

Bűvös táskát készíthetnek a Nyári REÖK Gyerök Kör résztvevői

Bűvös táskát készíthetnek a Nyári REÖK Gyerök Kör résztvevői

2017. június 16., péntek
Bűvös táskát készíthetnek a Nyári REÖK Gyerök Kör résztvevői

A képek és szobrok általános iskolás érdeklődőit várja keddtől péntekig a 39. Nyári Tárlat a REÖK-ben. A négy napos programon nem csak műveket értelmezni tanulhatnak meg a gyermek látogatók, de friss tapasztalatokkal felvértezve saját kreatív alkotásokat is készíthetnek.

A múzeumpedagógiának már hosszú hagyománya van a REÖK kiállítótermeiben: eddig hét év alatt több mint húszezren fordultak meg

Ale Ildikó

festőművész különleges foglalkozásain, óvodásoktól egyetemistákig. Az idei Gyerök Körön a 39. Nyári Tárlat festményeinek és installációinak segítségével sajátíthatják el az általános iskolások kiállítás-látogatók a képolvasás, a művekről szóló véleményformálás és az alkotói munkafolyamat csínját-bínját. Mind a négy nap egy-egy külön téma köré fűződik. A hét a geometriai formákkal indul, majd a színekkel folytatódik, innen jutnak el a hangulatokig, végül a különböző művészetek találkozásáig. Utóbbinál segítő vendég lesz

Kosztándi Orsolya

tervezőgrafikus, aki kiállított műveiben a képiséget és a komolyzenét kapcsolta össze. Nagy szerepet fognak játszani

Nádas Alexandra

képzőművész alkotásai is, Gondolatház című sorozatát a kis csapat egyedi módon fogja feldolgozni, és saját bőrükön is megtapasztalva újraértelmez-ni, továbbá a foglalkozások során egy meglepetés művészvendég is várható. Az újonnan tanultakat a gyerekek egy maguk által tervezett, „bűvös táskába” gyűjtik, amelyből a művészetekről szerzett tudást bármikor könnyen elővehetik. Az idei Nyári REÖK Gyerök Kör foglalkozásai június 20-tól 23-ig, keddtől péntekig, délelőtt 10-től délután fél 1-ig tartanak. Napijegyek 800, egész hetes bérletek 3000 Ft-ért már elővételben is válthatók a REÖK jegyirodáján. Minden más információ megtudható a reok.hu honlapon, és a muzempedagogia@reok.hu e-mail címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.