Közélet

Bakondi: nyáron nőhet a migrációs nyomás

Bakondi: nyáron nőhet a migrációs nyomás

2017. június 9., péntek
Bakondi: nyáron nőhet a migrációs nyomás

Arra lehet számítani, hogy nyáron növekedhet vagy legalábbis szinten marad a migrációs nyomás Magyarország határain - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

A főtanácsadó hangsúlyozta: egyre többször fordul elő, hogy nagyobb csoportok kísérelnek meg átjutni a határon. Afganisztánból, Pakisztánból és Bangladesből érkeznek a legtöbben, jóval kevesebben az arab világból és Fekete-Afrikából - tette hozzá.

Bakondi György

kitért arra, hogy a magyar kormányt folyamatosan nyomás alatt tartják a civil szervezetek és más érdekcsoportok, valamint az Európai Unió. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: szerdán

Antonio Tajani

, az Európai Parlament elnöke arról beszélt, hogy az Európai Bizottságnak fel kell lépnie a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus működtetéséért, és szükség esetén kötelezettségszegési eljárást kell indítania azon tagországok ellen, amelyek nem hajtják végre a kötelező kvótákról szóló korábbi döntést.

Soros György

egy konferencián a közelmúltban ismét arról beszélt, milyen fontos Európának a migránsok beengedése, és a tervek szerint egy központi brüsszeli hivatal egy állandó mechanizmus alapján osztaná szét a tagállamok között a bevándorlókat - mondta. Ez komoly biztonsági kockázatokat rejt, és a magyar emberek számára elfogadhatatlan - jelentette ki Bakondi György. Hangsúlyozta, Magyarország készen áll arra, hogy megvívja a politikai harcot és jogi lépésekkel is oltalmazza az ország szuverenitását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.