Közélet

Afrikai forróság tombol Szeged utcáin + FOTÓK

Afrikai forróság tombol Szeged utcáin + FOTÓK

2017. június 28., szerda
Afrikai forróság tombol Szeged utcáin + FOTÓK
hoseg001kf

Kedden dél körül jártunk a belvárosban, ahol 36 fokos meleget mérhettünk. Nem csoda, hogy népszerű volt minden, ami vízzel kapcsolatos: a köztéri kutak, a párakapuk, a szökőkutak és a Tisza.

Mint arról beszámoltunk

, szerdán 24 óráig meghosszabbították azt a másodfokú hőségriasztást, ami eredetileg múlt hét csütörtöktől hétfőig volt érvényben. A nagy hőség az egészséges szervezet számára is megterhelő, így bárki érezhet egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A meleg a közlekedőkre is kedvezőtlen hatással lehet,

erről bővebben itt írtunk

. Kedd dél körül a belvárosban vettük szemügyre, hogyan viselik a szegediek a kánikulát. Talán mondanunk sem kell, de alig találtunk szabad árnyékos helyet. A Kárász utcára kihelyezett

párakapu

is sokaknak okozott néhány másodpercnyi felfrissülést, csakúgy, mint a Dugonics téri szökőkút közelsége. Természetesen többen a Tiszát, és annak környékét választották: néhányan a Laposnál fürdőztek, míg volt, aki a Stefánia sétány terebélyes lombjai alatt érezte biztonságban magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.