Közélet

Adományoztak a köztisztviselők + FOTÓK

Adományoztak a köztisztviselők + FOTÓK

2017. június 29., csütörtök
Adományoztak a köztisztviselők + FOTÓK
adomanyok010kf

Elsősorban tartós élelmiszert, használt ruhákat, műanyag kupakokat gyűjtöttek. Hagyományosan a Köztisztviselők Napján adják át adományaikat.

A szegedi önkormányzat dolgozói minden évben segítenek néhány egyesületet, szervezetet adományaikkal. Az akcióból a 350 hivatali dolgozó közül sokan kivették részüket. „Hosszú évek óta adományozunk, de egyre szélesedik az adományozottak köre, mert igyekszünk a valós igényeket feltérképezni. Ezt követően tájékoztatjuk a kollégákat, hogy mely civil szervezeteknek mire van szükségük” – mondta a SZEGEDma hírportálnak Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője. Így a Waltner Károly Otthon ruhákat, cipőket, kerti játékokat kért, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat ruhákat és tartós élelmiszereket, a Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi csoportja szintén ugyanezeket. Idén összesen hat szervezetnek, intézménynek, Facebook-csoportnak gyűjtöttek. Az irodavezető kiemelte, szinten minden szervezeti egységből segítettek különböző mértékben. A kupakokat egész évben gyűjtötték, több mint száz kilogrammot tudtak átadni. Ruhaneműből az igénylő szervezeteknek 10-10 zsákot tudtak biztosítani, tartós élelmiszerből három helyre jut hat, egyenként 3-4 ezer forint értékű tartalommal bíró doboz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.