Írjon nekünk

Vélemény

A szerb kormánypártot is megosztja a homoszexuális miniszterelnök-jelölt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Ana_BrnabićNem csak az ellenzék, hanem a Szerb Haladó Párt tagjai közt is ellenérzéseket szül Ana Brnabić miniszterelnök-jelölt személye.

Sokféle politikai támadásra és manőverezésre ingerelte az ellenzéket, a kisebb kormánypártok némelyikét, sőt még a nagy haladópárti képviselőtábort is az a közismert tény, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök egy homoszexuális nőt jelölt kormányfőnek Ana Brnabić személyében – írja a joreggeltvajdasag.com.

„Óriási kihívás egy nagy tekintélyű vezető után felvállalni ezt a szerepet, mert miniszterei részéről számottevő tisztelet övezte; igaz, emberpróbáló tempót diktált, de épp emiatt vállaltam szerepet a kormányában.” – nyilatkozata a kormányfőjelölt. Hozzátette: „A kormány egy csapatként működik és csakis így maradhat sikeres. Ennek a működési módnak a fenntartása lesz az új miniszterelnök legnagyobb kihívása.”

A Szerb Haladó Párt alelnöke, Milenko Jovanov így kommentálta a helyzetet: „Aleksandar Vučić már többször bizonyította tettekkel, hogy nem a hagyományos szerb politikai melldöngetés bajnoka, hanem csakis Szerbia érdekeiért tevékenykedik. Ebben a helyzetben a legfontosabb érdekünk, hogy Szerbia azon az úton folytassa tovább, amelyen Vučićtyal elindult. Meg kell őrizni a belső stabilitást, folytatni a párbeszédet és az együttműködést a régió- és a világ országaival, valamint folytatni a gazdaság fejlesztését és ezzel egyetemben elősegíteni a gazdasági növekedést. Ez a Haladó Párt és mindannyiunk érdeke. Logikus, hogy teljesen megbízunk annak az ítéletében, aki ezt a politikát megfogalmazta és sikeresen végre is hajtotta.”

„Ana Brnabić nem az én kormányfőm! – Mert ő és hét képviselőtársa, – Olyan kormányalakítóra nem szavaz, aki nem családos ember, gyermektelen és nincsenek kellő politikai-gazdasági ismeretségei, kapcsolatai.” – nyilatkozta a miniszterelnök-jelölt személyét leginkább elutasító Egységes Szerbia párt elnöke, Dragan Marković Palma.

A kormánypárton belül sem tudni pontosan, kinek a támogatását élvezi Brnabić, ami veszélybe sodorja a kormányalakítást, a köztársasági képviselőház kormányalakító ülését is elhalasztották. „A parlamenti többség biztosítása Vučić elnök úr és a párt legfontosabb feladata. A biztos és a stabil szavazattöbbség megteremtése a fő célkitűzés ezen a héten. Ami kézzelfogható, hogy az Egységes Szerbia hét képviselőjének szavazatára nem lehet számítani ebben az ügyben, emellett a haladó párti frakcióból többekről ma még nem lehet egyértelműen tudni, hogyan fognak szavazni, sőt az elnök-jelölt megválasztására Muamer Zukurlić sem szavaz” – nyilatkozta az ügy kapcsán Nebojša Stefanović, eddigi belügyminiszter. „A kormányalakítás a következő hétvégére várható, amennyiben meglesz a biztos többség” – fűzte hozzá. Stefanović szerint Vučić eltökélt a javaslatában és kitart döntése mellett, „mert ez nemcsak Ana Brnabić melletti kiállás, hanem Vučić elnök úr iránti bizalom kérdése is.”

“A gond viszont az, hogy maguk a haladók sem egységesek ebben a kérdésben, és állítólag képviselőik egyharmada elégedetlen a javaslattal… Vučić hétfőn a Szerb Haladó Párt képviselőivel egyeztetett. Meglátjuk, milyen eredménnyel. Meg lesz-e a az elvárt 126 szavazat, esetleg ismét parlamenti választásokra készülhetünk… Vagy csak nyár van és szórakoztatnak bennünket. Minden lehetséges” – fogalmaz a joreggeltvajdasag.com.

Hirdetés

Kommentek

Vélemény

Alulmotivált milliomos balerináink égetik el Puskás örökségét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Luxemburgtól elszenvedett vereségben számomra nem csak az a fájó, hogy egy újabb fél amatőr csapat játszott cica egér harcot a “magyar álom” megtestesítőivel, hanem az, hogy a csapat gerinc és elképzelés nélkül alibizte le az egész mérkőzést.

Tovább olvasom

Vélemény

Sétáltunk a fények és a halál városában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az elit rejtett szórakozóhelyei, titkos fogadások, még titkosabb luxus bordélyházak, és ami mindezeket összeköti: egy halott lány. Ez nem napjaink New Yorkja, hanem 1936 Budapestje.

Tovább olvasom

Vélemény

Georges Leekens csak “ócska időhúzásra” jó?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csányiék idehoztak egy olyan szakembert, aki bár kétségtelenül hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nem fogja lerakni a jövő magyar válogatottjának az alapjait.

Tovább olvasom

Aktuál