Közélet

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

2017. június 30., péntek
A Kiskunsági Nemzeti Park lesz a Vadaspark vendége

A nyári hétvégék mindegyikén igen változatos programokat kínál látogatóinak a Szegedi Vadaspark. E hét vasárnapjára az egyik legfontosabb társintézményüket, a Kiskunsági Nemzeti Parkot hívják meg, hogy interaktív, játékos programjai segítségével mutassa be, mi mindennel is foglalkozik egy profi természetvédelmi intézmény.

Biztosan sokan tudják, hogy a Szegedi Vadasparkba többek között úgy kerülnek be sérült, esetleg elárvult hazai védett állatok, például gólya, vidra, stb., hogy a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai viszik be őket. Sőt a meggyógyult, illetve felcseperedett apróságokat is gyakran az ő szakmai segítségükkel, az ő általuk javasolt területen engedik szabadon. Július 2-án, most vasárnap 10 és 16 óra között, a fenti tevékenységüknél sokkal többet is megtudhatnak a Kiskunsági Nemzeti Parkról a Vadasparkban az érdeklődők azon a Természetfürkésző programon, ahol a nemzeti park munkatársai ügyességi játékokkal, kirakókkal, puzzle-vel, feladatlapokkal fogadják a gyermek és felnőtt kíváncsiskodókat. Sőt a jelenlévő szakemberek szívesen válaszolnak a hazai természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.