Hírzóna

A hétvégén 115 határsértőt tartóztattak fel

A hétvégén 115 határsértőt tartóztattak fel

2017. június 12., hétfő
A hétvégén 115 határsértőt tartóztattak fel
Illegális bevándorlás - Elkészült a második sor kerítés

115 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton 87, vasárnap 19 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon hat migránst fogtak el. Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás. A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőrök az ország területén feltartóztathatják és visszakísérhetik a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény gyanúja. Az elmúlt héten az ország területén 211 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - május 29-tól június 4-ig - ez a szám 141 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 19 migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.