Közélet

Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot

Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot

2017. május 12., péntek
Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot
volner_pal01_gs

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján támadják - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, újságíróknak.

Az államtitkár azt követően nyilatkozott, hogy a Velencei Bizottság képviselőivel egyeztettek a törvényjavaslatról. Felidézte: áprilisban került a parlament elé a külföldről támogatott szervezetekről szóló törvényjavaslat, amelynek célja, hogy növelje ezeknek a szervezeteknek az átláthatóságát. Hozzátette: már a benyújtás előtt a

Soros György

által támogatott szervezetek - amelyek érintettek a törvény kapcsán - élesen támadták a tervezetet, demonstrációkat szerveztek és a külföldi fórumokon is szóvá teszik a szabályozás tervezetét. Mint mondta, pénteken a Velencei Bizottság képviselőivel szigorúan jogi értelmezés alapján végigvették a törvényjavaslat pontjait. Sikerült feltárnunk, hogy Európában ez egy élő kérdés, több helyen is foglalkoznak ilyen szabályozással, ezen az úton halad Magyarország is - jegyezte meg. Hozzátette: áttekintették a bizottság képviselői által feltett kérdéseket, amelyek többek között a szabályozás időtartamára, a megjelentetés felületére, az adminisztrációs terhekre, a kivételekre, valamint a jogorvoslatokra és szankciókra terjedtek ki. Az államtitkár jelezte: véleménye szerint amennyiben júniusra megszületik a bizottság állásfoglalása, a parlament azt figyelembe tudja venni.

Völner Pál

szerint látható, hogy az alapprobléma nem a szabályozással van, hanem - mint fogalmazott - a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján "mindenféle jogcímen támadják Magyarországot, és ez az egyik olyan felület, amit ők hasznosnak tartanak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.