Közélet

Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

2017. május 22., hétfő
Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a 2017. május 22-től 2023. május 21-ig terjedő időszakra kinevezte Vida-Sós Tündét, a Szegedi Törvényszék bíráját a Szegedi Járásbíróság elnökévé - tájékoztatott a Szeged Törvényszék.

Vida-Sós Tünde

a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2003-ban szerzett jogi diplomát. 2003. szeptember 1-jétől a Szegedi Városi Bíróságon bírósági fogalmazóként, majd a jogi szakvizsga megszerzését követően 2007. március 15-tőll a Csongrád Megyei Bíróságon bírósági titkárként teljesített szolgálatot. 2012. március hó 1-jétől a Szegedi Városi Bíróságra polgári ügyszakos bírói kinevezést, majd 2017. február 1-jétől a Szegedi Törvényszékre törvényszéki bírói kinevezést nyert. 2016. április 15-től a Polgári perrendtartás elektronikus kommunikációjára vonatkozó szabályok hatályba léptetésével és az új Polgári perrendtartás elektronikus ügyintézési szabályainak előkészítésével összefüggő központi igazgatási feladatok ellátására felkért bíró. Ítélkezési tevékenysége mellett a Szegedi Törvényszék Bírói Tanácsának elnöke, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszékének meghívott előadója, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szakértői Vizsgabizottság tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.