Közélet

Varga: a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak

Varga: a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak

2017. május 11., csütörtök
Varga: a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak
Varga Mihály

Az ország, a gazdaság versenyképességét az határozza meg, hogy a vállalkozások mennyire innovatívak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerés átadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Az elmúlt években, hónapokban a Díj a sikeres vállalkozásokért címet elnyerő cégek teljesítménye is bizonyítja, a vállalkozói szellem jelen van a magyar gazdaságban, ezek a vállalkozások jelentős mértékben hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály

kiemelte: az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik. A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a kormány szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásokat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség jobbítása, növelése áll. Varga Mihály kiemelte: a közelmúltban elkezdte tevékenységét a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület első javaslatai, például az építési engedélyek kiadásának gyorsítására vonatkozó elképzelés, már a parlament előtt vannak. Varga Mihály leszögezte: a magyar gazdaság versenyképességének növelése a gazdasági bővülés érdekében kulcskérdéssé vált. Arról is szólt a tárcavezető, hogy a munkanélküliségi ráta az elmúlt évek kormányzati döntéseinek hatására nagymértékben lecsökkent, napjainkban 4,5 százalék, az ország gazdaságának egyes ágazataiban azonban a további gazdasági bővülés korlátjává vált az egyre jelentősebb munkaerőhiány. Elmondta: a kormány a szakképzés további átalakításával igyekszik orvosolni a munkaerőgondokat, azt szeretné elérni a kabinet, hogy a még munkanélküliek, illetve a közfoglalkoztatottak egyre nagyobb számban el tudjanak helyezkedni a versenyszférában. A nemzetgazdasági miniszter a rendezvényen a márciusi és áprilisi díjazottaknak adta át az elismeréseket. A szakmai zsűri döntése alapján a hónap beruházója elismerésben a gépjármű motortéri alkatrész gyártó WOCO Ipartechnika Magyarország Kft. és a rugógyártó NHK Spring Hungary Kft. részesült. A hónap kis- és közepes vállalkozása díjat a minőségi borok kereskedelmével foglalkozó Bortársaság és a gumiipari termékekkel foglalkozó Kókai Tömítéstechnikai Kft. vezetői vehették át. Márciusban a hónap startup vállalata a környezetbarát autómegosztó szolgáltatást nyújtó GreenGo Car Europe Kft. lett, míg ennek a kategóriának az áprilisi győztese az Allegro Labs Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.