Közélet

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

2017. május 18., csütörtök
Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen
fidesz_sajttaj006kf

A helyi Fidesz azzal indokolta meg ezt a lépést, hogy az utóbbi hetekben kiderült, Botka László vagyonnyilatkozatából több tétel hiányzott. Azt remélik, hogy a szocialista többség is partner lesz ebben, ugyanis az MSZP-hez köthető jogi bizottsági tagok szavazata nélkül nem indulhat meg a vizsgálat.

Csütörtök délelőtt

vagyonnyilatkozat-tételi eljárást

kezdeményezett

Botka László

ellen a Fidesz. Ezt

Hollik István

kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke jelentette be a városháza előtt. „Azért tettük ezt meg, mert az elmúlt hetekben több olyan tény látott napvilágot, amelyek után nyilvánvalóvá vált, hogy nem mond igazat Botka László a vagyoni helyzetével kapcsolatban. Mikor kiderül, több millió forintos luxusutazásokra megy, többen feltették a kérdést: miből teheti ezt meg, miközben a felesége 25 millió forintba kerülő terepjárót használ? ” – fogalmazott Hollik István. Megemlítette, hogy a szegedi polgármester csak utólag tüntette fel vagyonnyilatkozatában a komoly értékkel bíró

Rolex óráját

. Utalt arra is a honatya, hogy egy

közel 300 négyzetméteres telekrészt

kihagyott az MSZP miniszterelnök-jelöltje a vagyonnyilatkozatából, amelyet 2010-ben vásároltak meg feleségével.

fidesz_sajttaj003kf

„Ezért feltettük a kérdést: vannak-e még olyan milliókat érő apróságok, amelyet ő kihagyott a vagyonnyilatkozatából? De Botka László nemcsak nem válaszol a kérdésekre, hanem menekül a média elől, bizonyos sajtótermékek esetében bojkottot hirdet. Nem ez a helyes magatartás egy miniszterelnök-jelölt esetében, hanem az, ha a kérdésekre egyszerű, tiszta és egyértelmű válaszokat ad” – vélekedett a kereszténydemokrata politikus. „Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztem Szeged Megyei Jogú Város Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságánál. Várhatóan a bizottság napirendre tűzi az eljárás kérdését, s szavazni fog arról, hogy ez az eljárás megtörténhet, avagy sem. Nagyon bízom abban, hogy ezt megteszik, mert a szegedi és az országos közbeszéd is Botka László vagyonosodásáról szólt az utóbbi időszakban” – mondta Nógrádi Tibor. Az eljárást alkalmasnak gondolja arra az önkormányzati képviselő, hogy rákérdezzenek az ellentmondásokra. Bízik benne, hogy az eljárás „méltóképpen le tud folyni”, s nem akadályozza meg a szocialista többség. Újságírói kérdésre kifejtette, a családtagok vagyonnyilatkozatát is megnézik az eljárás során, de ezeket a dokumentumokat zárt ülésen nézik meg a tagok, s nem nyilatkozhatnak a tartalmukról. A legvégén egy jelentést kell a közgyűlés elé terjesztenie a bizottságnak. „Ez azonban csak akkor történhet meg, ha nem szavazzák le a szocialista képviselők az elképzelést. Ha Botka Lászlónak nincs titkolnivalója, akkor végigmegy ezen az eljáráson” – tette hozzá Hollik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.