Bulvár

Vádat emeltek két iraki embercsempésszel szemben

Vádat emeltek két iraki embercsempésszel szemben

2017. május 29., hétfő
Vádat emeltek két iraki embercsempésszel szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik tavaly októberben négy migráns Európai Unióba történő csempészésében nyújtottak segítséget.

A vádlottak, akik közül az egyik férfi finnországi lakóhellyel rendelkezik, a bűncselekmény elkövetését megelőzően röviddel ismeretlenül maradt személy megbízásából vállalkoztak arra, hogy Szerbia területéről embercsempészek segítségével a zöldhatáron keresztül átjuttatott migránsokat tovább szállítanak Magyarország területéről az Európai Unió belső országai felé. Az ismeretlen megbízók a vádlottak rendelkezésére bocsátottak egy magyar, illetőleg egy angol honosságú személygépkocsit, továbbá SIM kártyákat és telefonokat is vettek a vádlottaknak, hogy ezeken keresztül tartsák egymással, illetőleg a megbízóikkal a kapcsolatot. A vállalásnak megfelelően vádlottak 2016. október 10. napján az esti órákban Budapestről a szerb-magyar határtérségbe utaztak, mindkét vádlott egy-egy képkocsit vezetve. Egyikőjük feladata volt az általa vezetett gépkocsiba a migránsokat felvenni, illetőleg tovább szállítani, míg a másik vádlottnak a felvezető szerepet kellett volna betöltenie. Vádlottak Domaszék külterületén négy fő migránst vettek fel és elindultak Szeged irányába. A Készenléti Rendőrség járőrei rendőri ellenőrzés alá akarták vonni a két férfit, azonban megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel továbbhajtottak. A rendőrjárőrök üldözőbe vették vádlottakat, akiket Szeged belterületén, körforgalomnál tudtak ellenőrzés alá vonni, miután az egyik vádlott által vezetett gépkocsit jelzőtáblának és padkának ütközött, majd emiatt megállt. Az ügyészség vádlottakat vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.