Kultúra

Tovább bővül a Fonó klubhálózata

Tovább bővül a Fonó klubhálózata

2017. május 11., csütörtök
Tovább bővül a Fonó klubhálózata

Az októberben indult szegedi klub után a Fonó Jászberényben és Villányban is vidéki klubot nyit, és a hálózat hamarosan tovább bővül.

Az a cél, hogy akárcsak a budapesti Sztregova utcai Fonó Budai Zeneházban, a vidéki helyszíneken is megmutathassa magát a hazai népzene színe-java, a közönség pedig olyan táncházakban szórakozhasson és sajátíthassa el a táncokat, ahol a legjobb táncházi zenekarok húzzák a talpalávalót és kiváló tánctanárok oktatnak - közölte a Fonó szerdán az MTI-vel. Mint írták, a folk közönsége fiatalodik és egyre nagyobb szükség van országosan a Fonó klubokra. A jászberényi klub április végén nyitott, ott havonta egy estét szerveznek, májusban pedig már Villányban is várják a közönséget a nyári eseményekre. Ezt követően további városokkal bővül a hálózat a 2017/2018-as évadban. Jászberényben május 13-án az Üsztürü zenekar és Nyitrai Mariann ad koncertet, a táncházban a jászberényi Jászság Népi Együttes és a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, oktatói is ott lesznek, és lesznek gyerekfoglalkozások. Június 10-én a tízéves Dobroda zenekar lép fel. A Fonó Klub Villány a Gál Pince és Bormúzeumban lesz, május 20-án a Fokos Zenekarral, június 4én a Poros és barátaival, június 24-én az Üsztürüvel és Nyitrai Mariannal, július 29-én a Buda Folk Banddel. A tavaly októberben indult Fonó Klub Szeged a Millenniumi Kávéház és Klubban működik. Itt május 18-án a Poros trióval lesz táncház, június 8-án a Pendergővel. Tánctanárok: Tóth Gábor, Goda Kata, Makra András, Gyorgyev Bránimír és Majthényi Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.