Sport

Tízmilliós támogatás a kajak-kenu világkupának

Tízmilliós támogatás a kajak-kenu világkupának

2017. május 10., szerda
Tízmilliós támogatás a kajak-kenu világkupának
sportbiz004kf

Szerdai ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság megtárgyalta és felosztotta a rendezvényszervezésre szánt keretet, valamint elfogadta a kajak-kenu világkupa és a sárkányhajó Európa-bajnokság támogatására előirányzott összeget.

Kardos Irén

(Összefogás Szegedért) hiányzásával tartotta szerdai ülését a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság. A testület döntött arról, hogy kiírja az utánpótlás-nevelés támogatásának pályázati felhívását, ezt a Délmagyarországban teszik közzé várhatóan a jövő héten - ekkor felkerül a város honlapjára is, innentől számítva két héten keresztül lehet benyújtani a pályázatokat. Mint azt a testület elnöke,

Joób Márton

(MSZP) elmondta, kizárólag pályázat útján részesülhetnek az egyesületek támogatásban, erre a célra pedig 5,5 millió forintos keretet használhat fel a bizottság, meglátása szerint pedig sokat számíthat az egyesületeknek az ilyen úton megszerzett támogatás. A már beérkezett rendezvényszervezési támogatási kérelmekről is döntött a grémium: mint az az előterjesztésből is kiderül, a kétmillió forintos keretösszegre hét egyesület összesen 2 millió 850 ezer forintos igényt nyújtott be. Joób Márton javaslatára végül az összegek módosultak, így a Szegedi Bokorugró Tájfutó SE a Csongrád megyei Tájékozódási futó diákolompia és az 53. Szegedi kupa tájékozódási futóverseny megszervezésére az igényelt 150 ezer forinthoz képest 100 ezer forinttal számolhat. Az idén hatodjára csatáznak a kapusok a Felső Tisza-parton, a Kapusháború szervezői 450 ezer forintos igénnyel fordultak a bizottsághoz, a javaslat szerint 250 ezer forintos támogatást kaphatnak. A Korcsolyázó Diáksport Egyesület rendezi a Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpiát, erre 150 ezer forintos igényt nyújtottak be, a javaslat után 100 ezer forintos támogatással számolhatnak. A több országos versenyt lebonyolító Szegedi Röplabda SE 850 ezer forintos támogatást kért, az elnök javaslata után 450 ezer forintot kaphat, míg a Senior Atléták Klubja 140 ezer forintos igényük után 100 ezer forintos támogatásban részesülhetnek. A IV. Híd-kör félmaratont és örömfutást szervező Platán Sportegyesület 130 ezer forintot kaphat a várostól (igényük 250 ezer forint volt), míg a 48. Marika, és az I. Kecskéstelepi nemzetközi nagypályás tornát szervező KEAC - némi vita után ugyan, de - megkaphatja az igényelt 200 ezer forintos támogatást a két rendezvényre. A Szegedi városi tenisz klub 100 ezer forinttal számolhat 300 ezres igényét követően, míg a Csongrád megyei Szabadidősport szövetség kérelméről később döntenek, mert rendezvénye csak augusztusban lesz.

sportbiz002kf

Széchenyi Ferencné

(MSZP) azt kérte, hogy hasznos lenne egy olyan táblázat, amelyben minden sportegyesület minden igénye fel lenne tüntetve, mert szerinte ezekkel a támogatásokkal vaktában lövöldöznek, mert előfordulhat, hogy van átfedés az egyesületek között, így egyes klub több, míg mások kevesebb pénzhez juthatnak, így üdvözlendőnek tartaná, ha az összes olyan keretet, amely fölött a bizottság rendelkezik, egy összesített táblázatban elérhetővé tennék. A közszolgáltatási iroda munkatársas úgy reagált erre, egy szervezet maximum három pályázatot adhat be, figyelik is, hogy ezt illetően ne legyen szabálytalanság, ugyanakkor ez nem jellemző probléma, de ígéretet tettek arra, hogy elkészítik a táblázatot. A bizottság egyhangúlag támogatóan szavazott arról is, hogy két kiemelt, kajak-kenu rendezvényt is támogasson a város. Mint Joób Márton elmondta, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára,

Schmidt Gábor

személyesen járt bent

Botka László

polgármesternél a város támogatását kérve, hiszen a Maty-éren két kiemelt versenyt is rendeznek idén. Botka László támogatásáról biztosította a szövetség első emberét, így a május 26-28. között Szegeden esedékes világkupa, amelyre mintegy 1000 versenyző nevezett, 10 millió forintos városi támogatást kap, míg a júlis 6. és 9. közötti sárkányhajó Európa-bajnokság 5 millió forintos támogatásban részesül.

Tóth Péter

(Jobbik) kérdésére elmondták, Szeged költségvetéséből, a kiemelt sportrendezvényekre szánt tételből támogatják a két versenyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.