Sport

Tenisz: a győri ifjúsági olimpián is teniszezik Drahota-Szabó Dorka

Tenisz: a győri ifjúsági olimpián is teniszezik Drahota-Szabó Dorka

2017. május 15., hétfő
Tenisz: a győri ifjúsági olimpián is teniszezik Drahota-Szabó Dorka
drahota_szabo_dorka

Idei eredményei alapján második az európai ranglistán a Hajnal Tenisz Iskola teniszezője, aki gőzerővel készül a győri ifjúsági olimpiára.

Remek időszakot tudhat maga mögött

Drahota-Szabó Dorka

. A Hajnal Tenisz Iskola versenyzője az idei eredményei alapján az európai ranglista második helyét foglalja el az U16-os korosztályban és azok után, hogy a Trencianske Teplicében rendezett European Tennis Associaton által rendezett nemzetközi versenyen egyéniben és párosban dobogóra állhatott, – majd Újvidéken szintén harmadikként zárt egyéniben – Budapesten újabb két, egyéni nemzetközi versenyen bizonyított. „Két nemzetközi versenyen indult el Dorka a fővárosban, az elsőt megnyerte, a másodikon harmadik helyen zárt” – mondta portálunknak

Hajnal István

, Dorka edzője. Bár a fiatal teniszező továbbra is Szegeden készül, hivatalosan a győri klub (GYAC) játékosa lett egy évre, ugyanis annak a két versenyzőnek az egyike, akik képviselhetik Magyarországot az idei, győri ifjúsági olimpián. Ennek érdekében a győri klub minden feltételt biztosít ahhoz, hogy megfelelő körülmények között készülhessenek fel a versenyzők, így Dorka bekerült a női Szuperligás csapatba is, amellyel közvetlenül az EYOF (European Youth Olympic Festival) előtt szerepel majd magyar bajnoki mérkőzéseken. Az ifjúsági olimpián természetesen párosban is indul a Hajnal Tenisz Iskola versenyzője, ám addig még sok feladat vár rá.

drahota_szabo_dorka2

Hétfőn már Budapesten lép pályára egy negyedik kategóriás ITF (International Tennis Federation) versenyen, majd az azt követő héten egy második kategóriás megmérettetés vár rá Hódmezővásárhelyen. Ezek a tornák azért is nagyon fontosak, mivel itt van lehetőség világranglista pontokat gyűjteni, amely pontokat szintén beszámítják az európai rangsor számításakor. Ahogy a fiatal teniszező hölgy elárulta, jelenleg nincs párja, így a fővárosi viadalon vélhetően csak egyéniben lép pályára, ám a vásárhelyi versenyen már szeretne párosban is elindulni. Bár kevesebb pont jár a páros mérkőzésekért, mégis sokat számíthat. A versenyek kategóriája az erősségüket jelzi, az ötödik kategóriás versenyeken gyengébb mezőny indul, míg az első kategóriás versenyeken erősebb, ezért a magasabb besorolású megmérettetéseken elért győzelmekért több pontot is gyűjtenek a teniszezők. „Most az a fontos, hogy Dorka önbizalmat szerezzen magának, ugyanakkor az sem jó egy fiatal játékos esetében, ha folyamatosan nyer, ezért komolyabb versenyeken is elindítjuk” – teszi hozzá Hajnal István. Nem vár tehát könnyű időszak Drahota-Szabó Dorkára, ugyanakkor úgy tűnik, remek formába kezd lendülni, így minden esélye megvan arra, hogy folytassa remek szereplését. Ami okozhat majd némi fejtörést, hogy az ifjúsági olimpián kemény pályán zajlik a verseny, viszont addig csak salakon indul a teniszező. „Lesz 3-4 napunk a győri játékok előtt megismerni a pályát és megszokni az új körülményeket. Ezen felül minden salakos versenyekről érkezik az ifjúsági olimpiára, így éppen olyan nehéz lesz alkalmazkodnia másoknak is az új borításhoz, mint nekem” – árulja el Dorka. „Dorka játékának kifejezetten fekszik a kemény borítás, bár az átállásnál közrejátszik az is, hogy mennyire gyors a felület” – teszi hozzá edzője. „Az elkövetkező időszak egyfajta felkészülésként is szolgál a győri versenyre, a női Szuperligában magyar top versenyzők ellen is teniszezhet Dorka, ami egyértelműen a fejlődését szolgálja” – zárja Hajnal István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.