Bulvár

Először indul a Szentivánéji Álom Expressz Szegedről az „osztrák Dunakanyarba”

Először indul a Szentivánéji Álom Expressz Szegedről az „osztrák Dunakanyarba”

2017. május 18., csütörtök
Először indul a Szentivánéji Álom Expressz Szegedről az „osztrák Dunakanyarba”
szentivan_eji_alom_expressz_003

A vonatos kirándulások kedvelőinek a MÁV Nosztalgia Kft. több éve közlekedteti Élményvonatait Szegedről; idén november 25-én Adventkor Bécsbe. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén nyár derekán is indítanak kirándulóvonatot, mely a festői szépségű „osztrák Dunakanyarba”, - Dürnstein városát érintve, Wachauba - közvetlen élményvonati kocsikkal közlekedik. A Szentivánéji Álom Expressz fedélzetére június 24-én, szombat hajnalban szállhatnak fel a szegedi utasok, hogy Ausztria legszebb tájaira kalandozzanak, és ott ünnepeljék meg a nyári napfordulót.

Június 24-én az ausztriai Wachauban a nyári napfordulót nagyszabású tűzijátékkal várják, mely a Szent Iván éj alkalmával megrendezésre kerülő ünnepségsorozat része. Az Élményvonat utasainak lehetősége van meglátogatni az „Osztrák Dunakanyar” - Wachau legszebb helyeit: kora délután a középkori várromjáról és hangulatos utcácskáiról híres Dürnsteinben tehetnek sétát, majd kora este továbbindul a vonat Spitz an der Donau-ba, Wachauba. A helyiek a nyár beköszöntét, egyben az év legrövidebb éjszakáját tűzijátékkal és görögtűzzel köszöntik. A Szentivánéji Álom Expresszen igazán Élmény az utazás! A szerelvényt a legendás M61 sorozatú piros Nohab dízelmozdony vontatja. A vonat fedélzetén színvonalas vasúti szolgáltatások - hostessek, üdvözlőital és falatkák, utastájékoztatás, játékos Totó értékes nyereményekkel, térkép, búcsúajándék - várja az utasokat, akik három kocsiosztály közül választhatnak. A Standard és Pullman Club és fekvőhelyes osztályon a hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, tiszta vasúti kocsikba szólnak a helyek. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik, ahol a betérő vendégel kedvező árakon étkezhetnek oda-és visszaútban. Visszaúton az Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelők rophatják.

szentivan_eji_alom_expressz_001

A „Szentivánéji Álom Expressz” 2017. június 24-én 5.00-kor indul a Szeged Nagyállomásról, mely Kistelek – Kiskunfélegyháza – Kecskemét – Nagykőrös – Cegléd – Kőbánya-Kispest– Kelenföld – Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Dürnstein – Spitz an der Donau útvonalon közlekedik felszállási lehetőséget biztosítva a fent említett állomásokon. Részvételi díj Standard osztályon (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) felnőtt teljes áru: 16.990 Ft/fő, gyermek (4-14 éves korig): 14.990 Ft/fő áron váltható. Gyermekeknek 4 éves korig az utazás külön ülőhely nélkül díjmentes. A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Részvételi díj Pullman Club osztályon (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) 2 vagy 4 személyes asztalnál 25.990 Ft/fő áron váltható. 4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható! A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából. Részvételi díj Fekvőhelyes kocsikban (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) felnőtt teljes áru: 25.990 Ft/fő, gyermek (4-14 éves korig): 23.990 Ft/fő.

szentivan_eji_alom_expressz_017

A fekvőhelyes kocsiban az elhelyezés négy- és hatszemélyes fülkékben, utastársítással történik. A fekvőhelyes kocsiba szóló jegyek személyesen, vagy e-mailben (jegyiroda@mavnosztalgia.hu) foglalhatók. E-mailben történő foglalás esetén kérjük, adják meg telefonos elérhetőségüket a könnyebb egyeztetés érdekében. A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. A fekvőhelyes kocsiban utazó vendégeink számára a fülkék ülőhelyeit visszaúton fekvőhellyé alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. A 2017. június 24-én Szegedről 5.00 órakor induló közvetlen Élményvonat járat 14.48-ra érkezik Dürnstein városába, onnan 18.40-kor indul tovább Spitz an der Donauba a tűzijáték helyszínére. A Szentivánéji Álom Expressz 23.20-kor indul vissza, és reggel 7.45-kor érkezik meg utasaival Szegedre. Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyazonosító okmány szükséges.

Részvételi jegyek a MÁV Nosztalgia Kft. vidéki partnerhálózatánál elővételben válthatók, Szegeden az alábbi utazási irodákban:

Adria Tours (Szeged, Kárász u. 9.), C & T Hungary (Szeged, Dugonics tér 12.), Montana Tours (Szeged, Somogy Béla u. 20.), N+Szeged (Szeged, Feketesas u. 19-21.) OTP Travel (Szeged, Kárász u. 15.), Top Tours Utazási Iroda Kft. (Szeged, Szentháromság u. 15.) Jegyelővétel, menetrend, árak, további bővebb információ

ITT

. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe ezen utazás alkalmával egy törzsutas pecsét kerül. Bővebb információ a Törzsutas programról

ITT

. Jegyértékesítés, a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett, Tel./Fax: (+36 1) 269-5242.

szentivan_eji_alom_expressz_010

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.