Közélet

Sportújságíró kongresszus – Kulcsár Krisztián partnerséget kínál a sportújságíróknak + FOTÓK

Sportújságíró kongresszus – Kulcsár Krisztián partnerséget kínál a sportújságíróknak + FOTÓK

2017. május 16., kedd
Sportújságíró kongresszus – Kulcsár Krisztián partnerséget kínál a sportújságíróknak + FOTÓK
sportujsagiro_kongresszus12

Mohay Bence, az M4 Sport kommentátora-műsorvezetője Németh Gyula-díjat, Molnár Mátyás, az M4 Sport műsorvezetője Gyulai István-díjat vehetett át hétfőn a győri városházán, a hazai sportújságírók kongresszusán.

A harminc éven aluli sportújságíróknak járó elismerést huszonharmadszor adták át, de most első alkalommal a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) kongresszusán. Mohay Bencének a díjat a Németh Gyula-díj Alapítvány alapítója, a névadó fia, Németh Gábor nyújtotta át Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke társaságában. Gyulai István-díj kitüntetést vehetett át Molnár Mátyáson kívül a Körkapcsolás című rádióműsor szerkesztőségének képviseletében Virányi Zsolt és Szabó Szilárd, valamint Kun Zoltán, a Nemzeti Sport szerkesztője, Papp Győző, a Kisalföld sportrovatvezetője, Süli Róbert, a Dél-Magyarország sportrovatvezetője, Zádor Péter sportfotós és Zsoldos Barna, a Nemzeti Sport újságírója. Feleki László-díjat kapott Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport főmunkatársa és Gazdag József felvidéki sportújságíró. Életmű-díjat ítéltek oda Kiss Lászlónak, a Magyar Hírlap sportrovatvező-szerkesztőjének és Oroszhegyi Károlynak, a Nemzeti Sport nyugdíjas olvasószerkesztőjének. Nívódíjat kapott Martí Zoltán, az M4 Sport szerkesztő-riportere; Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa; Lakat T. Károly sportújságíró; Szabó Gábor, a Nemzeti Sport olvasószerkesztője; Szaniszló Róbert sportfotós; valamint Tóth Anita, a Nemzeti Sport rovatvezetője. Az elismeréseket Szöllősi György, Novotny Zoltán, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, valamint Mravik Gusztáv alelnök nyújtotta át. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szűk két hete megválasztott elnöke a kongresszuson partnerséget kínált a sportújságíróknak. Hangsúlyozta: közös a céljuk, mégpedig az, hogy minél több kommunikálható magyar sportsiker legyen. Az elnök egyben bejelentette, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság - a labdarúgó- és a kosárlabda-szövetség után - csatlakozik a magyar vonatkozású versenyekről tudósítani kívánó sportújságírók utazási és szállásköltségeihez hozzájárulást biztosító Csillag Imre Ösztöndíj Program támogatóihoz. A rendezvényen megjelent Ambros Martin, az idén harmadszor Bajnokok Ligáját nyert Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A szakember újságírói érdeklődésre elmondta: mostani győzelmük alapját abban látja, hogy játékosai ki voltak éhezve a sikerre, illetve idén mentálisan minden eshetőségre alaposan felkészülten érkeztek a Final Fourra. Arra a kérdésre, hogy miként tudja összeegyeztetni a román szövetségi kapitányi megbízatását győri edzősködésével, azt felelte: mivel játékosként nem tudott válogatott lenni, mindig vágyott arra, hogy szövetségi kapitányként is komoly sikereket érjen el, ugyanakkor hangsúlyozta, a fő tevékenységének győri munkáját tartja. Az MSÚSZ közgyűlésén Szöllősi György bejelentette: a szövetség újabb két évre megállapodott arról, hogy az M4 Sport lesz az Év Sportolója Gála közvetítője és névadó szponzora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.