Közélet

Pasztell szirmok hódítanak az idén + FOTÓK

Pasztell szirmok hódítanak az idén + FOTÓK

2017. május 5., péntek
Pasztell szirmok hódítanak az idén + FOTÓK
vigh_gyongyi_gyongyvirag001kf

Virágos hétvége elé nézünk: pénteken és szombaton egymást követik a középiskolai ballagások, míg vasárnap az anyákat, nagymamákat köszöntjük. Mindig nagy talány, hogy ezekre az alkalmakra milyen ajándékkal kedveskedjünk, de a virág talán soha nem megy ki a divatból. Utánajártunk az idei kínálatnak.

„A lányokat kerek, romantikus csokrokkal, míg a fiúkat inkább egy-egy klasszikus, markáns, díszített virágszállal lepik meg a szülők, hozzátartozók. Népszerű az orchidea, a spray rózsa és a boglárka is” – tudtuk meg

Vígh Gyöngyitől

, a Gyöngyvirág virág és ajándék üzlet tulajdonosától, amikor arról kérdeztük, a közelgő ballagások alkalmával legfőképp miket választanak a vásárlók. A szegedi Vitéz utcai bolt tulajdonosa szerint ebben a korábbi évekhez képest nincs változás, ám a divat ezen a területen is módosít a szokásokon. Az egyik ilyen például, hogy jelenleg a pasztellszínek, azaz a lágy, krémárnyalatok uralkodnak. A másik – bár ez az elmúlt években már észrevehető volt – hogy a ballagási csokrokból eltűntek a szalagok és a szerencsét szimbolizáló kabalafigurák. „Régebben nem győzték gyártani ezeket a kiegészítőket, most meg már alig van rájuk igény” – avatott be a részletekbe Vígh Gyöngyi, aki további érdekességet is megosztott portálunkkal. Ez pedig az, hogy a hozzátartozók az utolsó pillanatokban, gyakran a ceremónia napján fordulnak a virágárusokhoz, míg régebben 2-3 héttel előtte is jelezték rendelési szándékukat. Az árak a korábbi ballagási szezonokhoz képest nem változtak jelentősen, egy átlagos csokrot 3-5 ezer forintért állítanak össze nekünk. Egy szál virág esetében gerberát 250, extra rózsát 500, míg liliomot 750 forintért kaphatunk. A múlt héten látott napvilágot a hír, hogy „KézenFogva Ballagunk” névvel kampány indult a Facebookon, mi szerint több gimnázium végzősei azt kérik családtagjaiktól, hogy ne vegyenek nekik virágot, hanem az erre szánt összeget, vagy annak egy részét inkább a KézenFogva Alapítvány támogatására ajánlják fel. A szerveződés célja az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek életkörülményeinek javítása, fejlesztésük elősegítése, társadalmi elfogadásuk növelése. A Gyöngyvirág tulajdonosa olvasott a kezdeményezésről, és úgy látja, némileg csökkent is a rendelések száma Szegeden, de ez valószínűleg betudható a már említett „utolsó pillanatban kapkodásnak”. Május első vasárnapján anyák napja. A bel- és kültéri cserepes növényeket már szép számmal viszik az üzletekből az alkalomra, az élővirágot inkább aznapra hagyják. A ballagásokkal ellentétben ekkor kelendőek a kiegészítők, a kedves idézetekkel tarkított táblácskák.

vigh_gyongyi_gyongyvirag005kf

Vígh Gyöngyi végezetül felhívta a figyelmet: tévhit, hogy a piaci árusoknál jóval olcsóbban szerezhetjük be a virágot. Minimális árkülönbség ugyan észrevehető, azonban a tapasztalat az, hogy az üzletekben jobban törekszenek a minőségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.