Kultúra

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Hódmezővásárhelyen

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Hódmezővásárhelyen

2017. május 17., szerda
Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Hódmezővásárhelyen

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idén első alkalommal csatlakozott az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok (május 26-27-28.) rendezvényhez, melyben még további 18 magyar és 2 erdélyi város is részt vesz.

A program létrejöttének célja, hogy az ország minden területén láthassák a természet iránt fogékony emberek, a fiatalok azokat a fantasztikus magyar és külföldi alkotásokat, amik földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre. Az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapokat a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői hívták életre. A Filmnapokon a Fesztiválra nevezett és zsűrizett filmekből készített válogatás kerül levetítésre. 2017-ben közel 300 filmmel neveztek az alkotók és nagyon sok olyan kiemelkedő alkotás van köztük, ami véleményünk szerint érdekelné a fiatalokat, általánostól a gimnáziumi korosztályig. A Filmnapok kiemelt témája a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei. A filmek trailerei (bemutatói) a Filmnapok előtt megtekinthetők lesznek a Fesztivál weblapján (www.godollofilmfest.com). A Filmnapok első napján 9:00 órától 14:30 óra között főként a diákokat várjuk a filmvetítésekre, azonban természetesen mindenkit szeretettel fogadunk. Ezen a napon a filmvetítések mellett a Kiskunsági Nemzeti Park kollegái „Környezeti nevelési programokkal” és ismeretterjesztő kiadványokkal fognak megjelenni, és beszélgetni a gyerekekkel a környezetvédelem fontosságáról, továbbá Bozókiné Szabó Ildikó mesél a környezettudatos szemléletről. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok találkozzanak a természetfilmekkel, és a kísérő rendezvényen bemutatott értékekkel, a természet csodáival.

Filmvetítések pontos időpontjai:

május 26. 9.00- 14.30 között május 27. 10.00-16.00 között május 28. 10.00-18.00 között http://www.youtube.com/watch?v=0NH3QYQhlVQ&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.