Közélet

Nyugati Fény: hiába tagad Botka, bizonyíték van arról, hogy Lengyel Lászlóval egyeztet

Nyugati Fény: hiába tagad Botka, bizonyíték van arról, hogy Lengyel Lászlóval egyeztet

2017. május 18., csütörtök
Nyugati Fény: hiába tagad Botka, bizonyíték van arról, hogy Lengyel Lászlóval egyeztet
botka-lengyel-11.jpg

A Nyugati Fény blog szerint bár a szegedi polgármester azt állította, hogy politikai stratégájának semmi köze Lengyel Lászlóhoz, mégis személyesen tárgyalt vele a fővárosban.

Lengyel László

személye legutóbb akkor került az érdeklődés fókuszába, amikor kiderült: Lengyel titkos találkozót szervezett, ahol a DK alelnökét,

Niedermüller Pétert

próbálta

Gyurcsány Ferenc

ellen fordítani - írja a

Nyugati Fény

. A bomlasztási kísérlet hamar lelepleződött, mivel Niedermüller Péter első felháborodásában kiteregette az ocsmány történetet. Botka László egy február 27-i

HVG-interjúban

vehemensen tagadta, hogy Lengyel Lászlótól kapna tanácsokat. "Semmilyen szerepe nincs Lengyel Lászlónak az én politikai stratégiám alakításában. A Pénzügykutató évtizedek óta szervez rendezvényeket, ahol elsősorban nagy tudású szakemberek tartanak előadást. Évente két-három ilyenen részt szoktam venni. A januári találkozón egy-egy órában meghallgattuk Surányi György gazdaságpolitikai, majd Bárándy Péter a jogállamisággal kapcsolatos értekezését. Ennyit a valóságról." - nyilatkozta akkor Botka. Tehát csak a Pénzügykutatóban szokta őt látni szakmai rendezvényeken, de nincs köztük privát kapcsolat. Ehhez képest a Nyugati Fény mai fotóján Botka a XIII. kerületi Kiskakukk Étteremben négyszemközt egyeztet a bomlasztó-áskálódó Lengyel Lászlóval. Így már érthetővé válik, miért folytat durván kirekesztő ellenzéki politikát Botka László, és miért szólítja fel vérbeli “demokrataként” eltakarodásra egyik-másik riválisát. Egyúttal Botka szavahihetősége is megdőlni látszik. Hazudott, amikor azt mondta, nincs privát kapcsolata Lengyel Lászlóval és csak a Pénzügykutatóban szokta őt látni, szakmai rendezvényeken. Itt a bizonyíték, hogy négyszemközt is egyeztetnek, Botka politikája pedig azt mutatja, hogy sajnos meg is fogadja a szélhámos Lengyel László tanácsait, hiszen hónapok óta durván támadja azokat az ellenzéki pártokat, akikkel inkább össze kellene fogni a kormányváltás érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.